Ivana Španović
Marko Metlaš
Ivana Španović

Tanjug/Sava Radovanović

Ivana Španović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Fenomenalna Ivana se borila sa povredama, bolešću pa izolacijom tokom pandemije korona virusa i konačno se vratila na zaletište.

Na stadionu "Karađorđe" je uspela da skoči 6,80 metara. Takmičenje kontrolnog tipa održano je uz učešće desetak takmičara i tamičarki, ali bez prisustva javnosti u organizaciji AK Vojvodina i ASS i praktično otvorilo ovogodišnju sezonu.

 

"Srećni smo i zadovoljni", kaže Goran Obradović, trener Ivane Španović.

"Posle više od devet meseci uspešno smo nastupili, a Ivana je skakala svih šest serija. Da podsetim, Ivana je poslednji put učestvovala na takmičenju u Berlinu, 1. septembra prošle godine, imala je povredu zadnje lože desne noge, koja nije odrazna a čitave zime nije nastupala zbog pandemije korone, jer su otkazana sva takmičenja i Svetsko prvenstvo", ističe Obradović.

Trener naše atletske kraljice ne krije da je zadovoljan formom posle duge pauze i ističe da je to pokazatelj da će Španovićeva u avgustu i septembru, kada su na programu mitinzi Dijamantske lige, jurišati na čarobnih sedam metara.

"To će, takođe, biti dobar pokazatelj i znak da smo pregrmeli svo ono što je otkazano ove godine. Akcenat je upravo na tih sedam metara da se uspešno pripremimo za 2021. godinu. Od ukidanja vanrednog stanja, tokom kojeg je Ivana održavala formu i trenirala u svojoj teretani, uspeli smo da održimo kontinuitet treninga. Dovijali smo se na razne načine, nešto improvizovali, koristili uzbrdice na putevima, ali najvažnije je da nismo prestajali sa željenim ritmom. Za mesec dana ćemo organizovati još jedno takmičenje, početkom jula a zatim, ako situacija to bude dozvolila, plan je učešće na dijamantskim ligama", zaključio je Obradović.