Ivana Španović
AP
Ivana Španović

AP

Ivana je prvo prigrabila trobojku... Foto: AP

Osvajanjem trećeg uzastopnog zlata u dvorani u Glazgovu, Ivana se izjednačila po broju uzastopnih najsjajnih odličja u nizu sa bivšom nemačkom skakačicom u dalj Haike Dreksler, koja ukupno ima četiri titule.

PROČITAJTE JOŠ:

"Činjenica da ću na sledećem dvoranskom prvenstvu pojaviti kao branilac tri zlatne medalje daje dozu motivacije i veličina toga je dovoljna da me pokrene u tom smeru. Ne vidim zašto bi bilo drugačije, naravno u nekoj najboljoj režiji", rekla je Španović novinarima na proslavi u Komtrejdu.

Prema njenim rečima, veličine uspeha biće svesna tek kada se bude povukla iz atletike.

Ivana Španović

AP

...potom se pitala da li je sve stvarnost ili san... Foto: AP

"Ovo je moja 11. medalja, a mislim da ću svesna da postanem tek kad ovo sve prestane i kada se sklonim sa atletske staze, ali to je i potvrda da sam trenutno jedna od najboljih skakačica na svetu. Kada se finale završilo, mnogi bivši osvajači medalja su prokomentarisali da je neverovatno da sam se posle povrede tako brzo vratila na nivo na koji su navikli. Samim tim sam još ponosnija na medalju", objasnila je Španovićeva.

Na pitanje da li razmišlja o "prelasku igrice" i kraju karijere, istakla je da joj to još deluje daleko.

Ivana Španović

AP

...a onda je poljubila medalju znajući da je sve java, Foto: AP

"Ne znam sa kojim takmičenjem se prelazi igrica, ali neka to bude kada budem osvojila svetsku titulu na otvorenom i zlato na Olimpijskim igrama. Onda bih već mogla da počnem da razmišljam o kraju karijere. Skakaću sve dok sam zdrava i dok imam dovoljnu motivaciju da sa osmehom odem na trening i dok uživam, ali kraj mi je još daleko", rekla je Ivana.

U periodu od oktobra ove godine pa do avgusta naredne, Ivanu Španović očekuje naporan period sa nekoliko važnih takmičenja - SP u Dohi, Svetsko dvoransko prvenstvo u Kini, kao i Olimpijske igre u Tokiju.