lequpie
twitter/SebPlanquette
lequpie

twitter/SebPlanquette

lequpie, Foto: twitter/SebPlanquette

Francuski "L'Ekip", koji je jedan od najvećih i najboljih evropskih sportskih dnevnih listova, na današnje izdanje na naslovnici su stavili gej vaterpoliste koji se ljube . 

PROČITAJTE JOŠ:

NEKI ĆE IMATI PRILIKU DA PRVI PUT UĐU! U Kataru predstavljen stadion za Svetsko prvenstvo u obliku vagine! (FOTO)

MENTALITET CRNE MAMBE! "Poštar" je vrebao svoju šansu ali ona ne želi luzere koji ne mogu da osvoje šampionat! (FOTO + VIDEO)

KAKO SE DELI NOVAC!? Jedan čovek dobija šest puta više od Zvezde, Benfika i Ajntraht omastili brke!

Francuski list na ovaj način želi da osvesti javnost na temu homofobije kako u sportu tako i uopšteno u životu pa je naslovnu stranu plasirao uz poruku "poljubi koga god želiš".

Naime, ova slike je iz filma "Les Crevettes Pailletée" (Shiny Schrimps), koji prati vaterpolo tim tokom priprema za Gej olimpijske igre.

U ovom filmu, "Gej igre" se održavaju u Hrvatskoj gde je i sniman deo filma, dok je drugi deo sniman u Francuskoj, a specifično za ovaj film je i to što korišćeni autestični snimci s "Gej igara" koje su prošle godine održane u Parizu.

Radnja filma prati lik Matias Le Gof, olimpijski pobednik koji je na zalasku karijere dao homofobnu izjavu. Umesto kazne, dobio je posao selektora gej reprezentacije koju treba spremiti za veliko takmičenje.

Ceo film prati kampanja protiv homofobije u koju se uključio i tiražni francuski list.