vaterpolisti Crvene zvezde
Alo
vaterpolisti Crvene zvezde

Alo

vaterpolisti Crvene zvezde, Foto: Alo

U Hrvatskoj postoji određeni deo javnosti koji na svaki način pokušava da opravda napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, i to tako što društvenim mrežama širi lažnu sliku vaterpoliste Zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Na brojnim navijačkim stranicama se širi fotografija maskiranog muškarca u trenerci Crvene zvezde koji drži podignuta tri prsta u Splitu, i tvrde da je ta slika nastala noć pre napada i da je na njoj jedan od napadnutih vaterpolista Zvezde.

Podmetačina Hrvata posle napada na vaterpoliste Zvezde

Facebook, Screenshot

Podmetačina Hrvata posle napada na vaterpoliste Zvezde, Foto: Facebook, Screenshot

Uz to se napadaju mediji kako ne smeju da objave fotografiju.

Međutim, da li je fotografija autentična vrlo lako je proverljivo i samo uz nekoliko klikova mišem na Google-u se jednostavno pronađe da je reč o fotografiji koja se širila još 2010. godine na istim tim društvenim mrežama.

Dakle, slika muškarca u crvenoj majici koji pozira na Sustipanu pokazujući tri prsta na obema rukama, dok mu na crvenoj majici piše Crvena zvezda stara je najmanje osam i po godina, a moguće da je i starija.

Autentičnost slike ni tada nije potvrđena pa je moguće da se radi i o montaži.

Podsećamo, vaterpolisti Zvezde napadnuti su u subotu u kafiću na splitskoj Rivi, gde su došli na kafu uoči utakmice s Mornarom. Napadači su prepoznali zvezdaše po klupskim obeležjima, tražili su da skinu Zvezdine trenerke, a potom ih verbalno i fizički napali. Uhapšene su četiri osobe, a za jednom se i dalje traga.