Gimnastičarka Samanta Serio
Instagram/Screenshot
Gimnastičarka Samanta Serio, Foto: Instagram/Screenshot

"Sad sam dobro, odmaram se. Hvala svima na porukama podrške", javila se američka gimnastičarka Samanta Serio (22) iz bolničkog kreveta. Operisali su je nakon teške povrede na sveučilišnom natjecanju u Luizijani.

Samanta je izvodila vežbu na parteru i nakon 20-ak sekundi nezgodno je doskočila. Dvorana je utihnula, čula se samo njena vriska.

Polomila je obe noge i oba kolena.

Takmičenje je bilo prekinuto na više od pola sata, dok je nisu prevezli u bolnicu.

Ubrzo je objavila i kraj karijere.

- Bio je to moj poslednji nastup kao gimnastičarke. Posle 18 godina napuštam ovaj sport i ne mogu biti ponosnija jer me gimnastika napravila ovakvom osobom. Naučila me napornom radu, poniznosti i privrženosti. Stavila je pred mene brojne prepreke i naučila me šta znači biti posvećen nečemu. Nikad nisam mislila da će me tako testirati, nije završilo kako sam se nadala, ali nikad se i ne završi. Hvala svima na Univerzitetu Oburn što su napravili okruženje koje sam zvala domom - napisala je Samanta Serio na Instagramu posle teške povrede.

Ovo joj je bila zadnja godina na Univerzitetuz ui Oburnu u Alabami. U maju će diplomirati u području svemirskog injženjerstva i već je čeka posao u američkoj multinacionalnoj kompaniji Boingu.

Za dva meseca trebalo je i da se uda, ali taj će termin zbog povrede i oporavka možda morati malo da se prolongira.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Happy birthday my love ❤️ #YouOldMan ??‍?

A post shared by Samantha Cerio (@sam_cerio) on Jan 16, 2019 at 6:16am PST

Samantu je u bolnici posetio Feldon King Aleksander, predsednik univerziteta u Luizijani gde se Samanta povredila.

- Posetio sam ovu predivnu i inspiriativnu ženu. Nema nikakve sumnje da će se oporaviti i nastaviti da radi čudesne stvari - napisao je na Twitteru.