Milena Rašić, odbojka
fivb.com

 

Milena Rašić, odbojka

fivb.com

Milena Rašić, odbojka, Foto: fivb.com

Srbija je zemlja odbojke, nema sumnje! To dokazuje i onlajn debata u kojoj je biran „Tim decenije“ u ženskoj konkurenciji. A u njemu tri naše gracije - Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Milena Rašić.

Rašićeva, srednji bloker reprezentacije Srbije, naglašava u razgovoru za „Alo!“ da joj je čast što se našla u društvu u kojem su još Italijanke Pićinini i De Đenaro, Hrvatica Poljak i Turkinja Kirdar.

Omiljena medalja iz Beograda

Rašićeva se ovih dana priseća omiljenih mečeva.

- Uvek mogu da pogledam našu polufinalnu utakmicu sa Olimpijskih igara 2016. Takođe, osvajanje zlata na EP 2011. u Beogradu, jer mi je to bila i prva velika medalja sa reprezentacijom. Tu je i zlato sa Svetskog prvenstva 2018.

- Srećna sam što sam u postavi sa legendama. Veliko hvala vrhunskim stručnjacima. Priznanje je nagrada za trud i rad u prethodnih deset godina i daje mi motivaciju za dalje. Sa Majom i Tićom se nisam čula, ali ću im svakako čestitati. Ovo je još jedan dokaz da je naša reprezentacija jedna od najboljih na svetu - rekla je Milena za naš list.

Želja zlato u Tokiju 2021.

Olimpijske igre su odložene za 2021. godinu, ali se pripreme za Tokio neće obustaviti.

- Volela bih da u kolekciju medalja ubacim i zlato iz Japana - jasna je Milena.

Odbojkašica Vakifbanka provela je mesec dana u karantinu u Istanbulu, da bi se nedavno vratila za Srbiju, gde sada čeka da okonča izolaciju od 28 dana.

- Nedostaje mi normalan dnevni ritam. Koristim loptu za pilates, potrebna mi je za vežbanje. Svakodnevno treniramo po programu kondicionog trenera i uglavnom su to vežbe koje nam pomažu da održavamo tonus mišića. Strpljivo čekam da ovo prođe, pa da se bacim na treninge na svežem vazduhu.

Izolacija je dobrodošla kao predah, ali niko se nije nadao da odmor može i da presedne.

- Ipak je previše. Nama sportistima ne prija ovolika pauza. Navikli smo na trenažni proces, tako da će nam biti potrebno više vremena da budemo spremni za nove izazove - kaže odbojkašica rođena u Prištini pre 29 godina.