Tom Brejdi
AP/BenLiebenberg
Tom Brejdi

AP/BenLiebenberg

Tom Brejdi, Foto: AP/BenLiebenberg

Legendarnom Brejdiju je to sedma titula prvaka NFL-a i prva u Tampi, nakon šest osvojenih u Nju Ingland Patriotsima. Ponovo su se sada pokrenule teme o tome ko je veći sportista, Brejdi ili Majkl Džordan?

Brejdi sada ima jednu osvojenu titulu više od Džordana, koji ih ima šest, a jučerašnji Super Boul bio je jubilarni deseti u kom je učestvovao. Najkorisnijim igračem Super Boula proglašen je pet puta, a 43-godišnji kvoterbek sada je samostalno osvojio više titula od bilo koje franšize u NFL-u, što je nezapamćen slučaj u američkim sportovima.

Ko je po vama veći sportista?

 

Džordan je sa svojim Čikago Bulsima nepobeđen u finalima, svih šest puta slavio je nad svojim protivnicima. Takođe svaki put je proglašen i najkorisnijim igračem finala. Pet je puta bio MVP cele lige, naspram Brejdijeva tri puta. Obojica su 14 puta bili u Pro Boul ili Ol-Star ekipama.

Još jedan argument u Brejdijevu korist bio bi taj da je svoje titule osvajao u periodu od 19 godina, dok je Džordanova dominacija zgurana u period od osam godina. S druge strane, neporaženost Majkla Džordana u finalima je impresivna, ima veći status zvezde i ikone u društvu, stvorio je jedan od najmoćnijih sportskih brendova, pa je više doprineo popularizaciji košarke nego Brejdi američkog fudbala. Njegov uticaj van terena teško je uporediv sa drugim sportistom.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: