rukomet rukometaška lopta
shutterstock
rukomet rukometaška lopta

shutterstock

rukomet rukometaška lopta, Foto: shutterstock

Dvadesetšestogodišnja Gordana Dikić je mnogo toga dala rukometu, još sa 16 godina je stigla u Zvezdu gde je počelo svoj put do tužnog kraja bavljenja ovim sportom!

Ona se vratila u rodnu Rašku posle više godina mučenja sa povredama, operacijama, a da stvar bude još gora RK Crvena zvezda i Rukometni savez su se "dobacivali" njenim životom!

Gordana je sad postala invalid i u strahu je da neće moći da se zaposli jer fakultet nije upisala jer je rano ušla u rukomene profesionalne vode:

 

"Sve je to iskidano, urađene su brojne operacije, poslednja pre četiri meseca. Stalno sam išla na lečenje puna elana i sa željom da se vratim sportu. Ali, evo, posle 15 godina vratila sam se iz Beograda u Rašku i jurim terapeute po Novom Pazaru, jer ih ovde nema. Dok sam živa, moraću na terapije" - rekla je Dikićeva.

Dikićeva je u tom vremenu nastupala za više selekcija, a njeno telo to nije moglo da izdrži, njene ruke nisu dobile adekvatnu negu:

"Pobedili su. Od toga nema ništa bukvalno. Zvezda i Savez su samo prebacivali loptu s jedne na drugu stranu. I kad smo razgovarali, bilo je kao na pijaci i uvek bi našli neku rupu da se opravdaju" - rekla je Dikićeva.

Uramila je dres Crvene zvezde zbog obećanja sebi da će to učiniti kada je bolovi slome.