Crna Gora rukomet zeleni dresovi
facebook/printscreen
Crna Gora - zeleni dresovi

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Crna Gora - zeleni dresovi, Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Taj cilj je bila prva pobeda na velikim takmičenjima, a ona je došla protiv rukometaša Srbije!

Senku na njihov trijumf je bacilo sramno slavlje ali i provokacija u vidu zelene garniture dresova koja je planirana da bude nošena samo na utakmici protiv "Orlova"!

Ipak, iz crnogorskog Rukometnog saveza ističu da je izbor garniture izvršen u septembru 2019. godine i da je netačno da je ta boja korišćena zbog aktuelnog političko-društvenog trenutka.

Srbija - Crna Gora

EPA Valdrin Xhemaj

Srbija - Crna Gora, Foto: EPA Valdrin Xhemaj

Da je Crna Gora kojim slučajem prošla u drugu fazu, ponovo bi obukli tu garnituru dresova:

“Bilo je planirano da u jednom od mečeva glavne faze naša reprezentacija ponovo nastupa u zelenoj garnituri. Stoga, netačni su navodi da je ta garnitura dresova nošena samo protiv Srbije, jer je ista ravnopravna sa svim ostalim koje imamo kao zvanične i prijavljene EHF-u. Takođe, netačno je i to da je zelena garnitura dresova korišćena zbog aktuelnog društvenog trenutka, jer je izbor, kao što je već navedeno, izvršen u septembru prošle godine”, ističu iz Rukometnog saveza te zemlje!

Obrazložili su zašto su izabrali baš zelenu boju:

“Zelena boja nalazi se i na podlozi štita na državnom grbu, pa kao takva logično, može i da preovladava na boji dresa nacionalnog tima. Takođe, i komitska zastava je deo naše istorije koje se ne stidimo, već i te kako ponosimo”, zaključuje se iz RSCG, uz napomenu da golmani naše reprezentacije već duže od deset godina nastupaju u zelenim dresovima.