Nenad Borovčanin Miloš Biković
Vladimir Marković
Nenad Borovčanin Miloš Biković

Vladimir Marković

Nenad Borovčanin Miloš Biković, Foto: Vladimir Marković

Upravo će ova predstava biti dostupna gledaocima 24. decembra, a prenos je moguć putem live streama. Karte će se naći u prodaji već od 25. novembra.

- Sedmu godinu zaredom bdp igra nadaleko čuvenu predstavu. Jedna od glavnih tema je boks i sa BSS i ruskom federacijom dogovor je da to bude uvod u Svetsko prvenstvo. Predstava "Kada su cvetale tikve" je nešto najbolje iz Beogradskog dramskog sa Bikovicem na čelu kao glavnim glumcem - kaže direktor BDP-a Jug Radivojević.

Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije rekao je da se nada da će se u ovakvim projektima priključiti i prijatelji iz Rusije.

- "Kada su cvetale tikve" je omiljena predstava svakog boksera. Sledeće godine opet cvetaju tikve kada bude Svetsko prvenstvo u boksu u Beogradu. Tu je Biković, nakon Dragana Gage Nikolića i drugih. Ovo je povratak boksa na velika vrata, ali i poziv da se mladi bave ovom plemenitim veštinom. Verujem da će nam se pridružiti prijatelji iz Rusije koji će nam pomagati u ovakvim projektima i da ćemo raditi na zbližavanju dva naroda - kaže Borovčanin.

Zahvaljujući saradnji sa Bokserskim savezom Srbije i Arhangel studijom, Beogradsko dramsko pozorište prenosiće predstavu direktno sa Velike scene „Olivera i Rade Marković“.

- Boks mlade i agresivne ljude pomaže da se izgrade u muškarce. Boks je plemeniti sport i uči vas da budete brzi i jaki i da negativne porive kanališete. Dok sam spremao uloge shvatio sam koliko je važan - zaključio je glumac Miloš Biković.

Bokserski savez Srbije uključio se u ovaj projekat kao ekskluzivni partner jer je boks dominantna tema kultne predstave „Kad su cvetale tikve“, a povod je Svetsko prvenstvo u boksu koje će sledeće godine biti održano u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: