Beogradski plivački maraton ipak otkazan

Peti Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“ koji je predstojećeg vikenda trebao da proslavi svoj prvi mali jubilej, na veliku žalost ljubitelja plivanja u otvorenim vodama, ipak neće biti održan zbog složenosti trenutne epidemiološke situacije.

Plivački maraton
Plivački maraton, Foto: Promo

Organizacioni odbor koji čine predstavnici Udruženja Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, Saveza za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije i producentske kuće Pro Division Events, doneo je odluku da zbog bezbednosti svih učesnika i organizatora, ovogodišnji maraton neće biti održan.

„Zdravlje naših ljudi je na prvom mestu! Ovogodišnji plivački maraton na žalost neće biti održan i ako smo dugo pokušavali da pronađemo format u kojem bi ipak bio izvodljiv, a da sigurnost naših učesnika ne bude ugrožena – izjavio je predsednik upravnog odbora Ade Međice, gospodin Dobrivoje Tanasijevića, poznatiji po pseudonimu Dan Tana.

Inače, Međunarodni beogradski plivački maraton „Ada Međica“, predvođen entuzijazmom osnivača ali i podrškom velikog broja donatora, postao je tokom pethodnih godina jedan od najznačajnijih takmičenja u kalendaru SRB OPEN WATTER CUP-a, a od pre dve godine uvršten je i u GSS GLOBAL SWIME SERIES – grupu najboljih plivačkih maratona na svetu.

„Ovo jedini maraton u kalendaru takmičenja koji se pliva i uzvodno i nizvodno što ga čini jedinstvenim i predstavlja pravi izazov za učesnike ali je ujedno i najbezbednija staza za takmičenje u Srbiji“ – kaže idejni tvorac maratona, gospodin Saša Vasić, i prvi plivač koji je oplivao Adu Međicu i ujedno dodaje da u 2021. godini očekuje daleko najbolje takmičenje do sada uz rekordni broj prijavljenih učesnika.

S poštovanjem,

Udruženje Ljubitelji Save i Dunava–Ada Međica, Savez za daljinsko-maratonsko i masters plivanje Srbije i Pro Division Events.

Više informacija na ljiljana.vukotic@pde.rs ili na telefon 063 410 920.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi