Goran Vesić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Goran Vesić

Tanjug/D. Kujundžić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/D. Kujundžić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciji atletskog Svetskog prvenstva u dvorani 2022, za šta je kandidaturu podneo Atletski savez Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Vesić je uputio pismo predsedniku Svetske atletske federacije ( IAAF) Sebastijanu Kou, u kojem se kaže da Grad podržava i garantuje organizaciju ovakvog takmičenja u Beogradu i da je saglasan sa datumom takmičenja od 11. do 13. marta 2022. godine, preneo je Beoinfo.

Goran Vesić

Alo / M.Metlaš

Goran Vesić, Foto: Alo / M.Metlaš

"Nakon uspešno organizovanog Evropskog prvenstva u dvorani u martu 2017, sledeći logičan korak u razvoju atletike u Srbiji jeste organizacija svetskog prvenstva. Ukoliko nam se događaj dodeli, spremni smo da podržimo organizaciju iz naše nadležnosti i sposobnosti, kao i sa dva miliona dolara finansijskog doprinosa za budžet Svetskog dvoranskog prvenstva koji će se održati u Beogradu u Štark areni. Obaveštavamo Svetsku atletsku federaciju da je Grad Beograd dao punu podršku organizaciji ovog događaja", rekao je Vesić.

Verona i Udineze razočarali svoje simpatizere! (FOTO/VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ M. Dr. DATUM I VREME: 24.09.2019. 23:49 Darko Lazović ponovo je bio starter u ekipi Verone, a na terenu je proveo 83 minuta. Breša - Juventus, Foto: EPA Simone Venezia U prvom meču vanrednog petog kola Serije A sastale su se ekipe Verone i Udinezea na ''Bentegodiju''.

Zamenik gradonačelnika je precizirao da bi Svetsko prvenstvo u dvorani bio najveći atletski događaj ikada održan u našoj zemlji. Očekuje se učešće više od 200 zemalja, hiljadu atletičara, hiljadu predstavnika medija, 50.000 gledalaca i više od 140 miliona TV politike.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević - konferencija za novinare