Gosti iz Rusije zadovoljni uslovima u Kragujevcu
SPD Radnički
Gosti iz Rusije zadovoljni uslovima u Kragujevcu

SPD Radnički

Gosti iz Rusije zadovoljni uslovima u Kragujevcu, Foto: SPD Radnički

 Jedan od trenera ruskog tima, Andrej Belofastov, koji je 1992. do 2002. godine, igrao u bivšoj Jugoslaviji, za igrajući za Mladost iz Zagreba, Dubrovnik i Jug iz Dubrovnika i Triglav iz Kranja, ocenjuje da je dobra saradnja sa Radničkim i nada se da će novi susret doneti njegovim igračima novo iskustvo i kvalitet.

- U Kragujevcu su odlični uslovi za rad, a uz to je naš generalni menadžer Sergej Gorovoj sarađivao sa Urošem Stevanovićem u Kazahstanu i to je jedan od razloga što je ova saradnja uspostavljena. Velika nam je želja da napredujemo, a sparing treninzi sa odličnom ekipom Radničkog nam umnogome pomažu u tome. Odmah po povratku iz Kragujevca očekuju nas četiri najbitnije utakmice u sezoni i pokušaćemo da uzmemo bodove favoritima i izborimo se za treću poziciju – kaže Belofastov.

Odmeravanje snaga sa ruskom ekipom biće i te kako značajno i za kragujevačke vaterpoliste, koje za desetak dana očekuje početak drugog dela sezone. Šumadinci već mesec dana nisu u punom sastavu zbog velikog broja igrača u reprezentativnim selekcijama, a trener Uroš Stevanović još ne može da računa na Strahinju Rašovića koji je na pripremama reprezentacije Srbije, dok Aleksa Ukropina, za Crnu Goru, i Nikita Krug, za Rusiju, igraju kvalifikacije za Olimpijske igre u Roterdamu.

Posle Jadranske lige, od sledećeg utorka bi ponovo trebalo da budemo kompletni. Imaćemo četiri-pet dana za uigravanje i pripremimo se za težak raspored na početku drugog dela sezone. Očekuje nas pet mnogo važnih duela, u ritmu sreda-subota. To su dvomeč sa Strazburom i nezgodni mečevi u domaćem Šampionatu sa Šapcom, Novim Beogradom i Vojvodinom. Pokušaćemo da se što bolje uigramo kroz sparing sa Rusima – kaže Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Stevanović, takođe, najavljuje da će njegov tim od naredne nedelje do utorka u Kragujevcu trenirati sa grčkim Vuljagmenijem.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: