VELIKI USPEH SRPKINJE Arunovićevoj zlato u Mađarskoj

Vraća se kući sa dve medalje.

Zorana Arunović
Zorana Arunović, Foto: OKS

Nova medalja za Zoranu Arunović i srpsko streljaštvo, i to ona najsjajnija. Reprezentativka Srbije je osvojila zlatnu medalju na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu Mađarske u Budimpešti. Srpska strelkinja je poslednjeg dana turnira trijumfovala vazdušnim pištoljem i kući se vraća sa dva odličja, pošto je juče istim oružjem osvojila srebro.

Danas je u finalu gađala i Sanja Vukašinović, koja je osvojila četvrto mesto vazdušnom puškom. Arunovićeva u današnjim kvalifikacijama nije bila toliko dominantna kao prva dva dana. U osnovnom delu takmičenja je pogodila 568 krugova i kvalifikacije završila na drugoj poziciji. Zorana je ipak bila najbolja kad je bilo najpotrebnije, najviše je pokazala u završnici finala.

Zorana je većim delom finala bila na drugom mestu. Borbu za medalje najbolje je počela Mađarica Sara Rahel Fabijan i vodila je trku do 18. hica (od ukupno 24). Tada je Arunović preuzela čelnu poziciju i vođstvo sačuvala do kraja finala. Srpska takmičarka je vrlo sigurno gađala u finišu takmičenja, konstantno uvećavala prednost nad rivalkama i trijumfovala sa 240,2 kruga. Fabijanova je ostala na drugom mestu sa 238,5, a treće mesto pripalo je Mirijam Jako (Mađarska), pobednici subotnjeg nadmetanja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

Povezane vesti

  • Korisnik: Pera Detlic
    22/11/2020 - 18:46
    Svaka cast devojko, cestitam.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA