Tijana Bošković
Foto: Promo/OSS

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Turnir će se održati od 16. do 24. septembra u Kini.

Izabranice Đovanija Gvidetija će iz Šenžena preći u grad Ningbo u kojem će se kvalifikacioni turnir odigrati sa još sedam selekcija: Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

Naša najbolja odbojkašica, Tijana Bošković istakla je da veruje u plasman na Olimpijske igre.

- Nije lak turnir, za manje od deset dana odigraćemo sedam utakmica. Poslednje tri će biti teže sa najvećim rivalima. Nadamo se da ćemo prva četiri susreta iskoristiti da se spremimo za pomenute duele. Nadam se da ćemo na ovom turniru obezbediti mesto u avionu za Pariz. Znamo da to možemo! Čvrsto verujemo da ćemo uspeti da se kvalifikujemo. To bi nam mnogo značilo za sledeću godinu, jer ako to ne uradimo sada u 2023. bilo bi teže u Ligi nacija u odnosu na rang listu FIVB - rekla je odbojkašica turskog Ezačibašija.

NAŠE LAVICE OSTALE BEZ ZLATA Odbojkašice Srbije posle drame i nestvarnog meča izgubile od Turske u finalu Evropskog prvenstva

Ona je istakla da će pokušati što pre da zaborave finalni meč na Evropskom prvenstvu protiv Turske.

 - Ovo je treće takmičenje ovog leta. Ujedno najvažnije. Moram priznati da nije lako. Pokušavamo da zaboravimo Prvenstvo Evrope, finale koje smo igrale pre samo devet dana. Potrebno je da se fokusiramo na naredne utakmice - priznala je Tijana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading