Grci poraženi posle drame
Foto: EPA/EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Selektor vaterpolo reprezentacije Grčke Todoris Vlahos neutešan je posle poraza u finalu Svetskog prvenstva od Mađarske. U suzama je davao izjavu pred kamerama i izvinio se svima zbog toga što je, kako kaže, napravio najveću grešku u životu koja je odlučila meč.

Mađarska se isprečila u velikom finalu, pobedivši Helene posle peteraca - 14:13 (10:10).

Vlahos sebe krivi zbog poteza pri rezultatu 10:10 na 36 sekundi kraja četvrte četvrtine. Grci su krenuli u kontru, ali je ona zaustavljena jer je selektor zatražio tajm-aut kako bi pripremio akciju, koju igrači posle nisu uspeli da organizuju i postignu gol.

- Napravio sam najveću grešku u mom životu, koja je odlučila finale. Imali smo situaciju "dva na jedan" da pogodimo mrežu, a ja sam tražio tajm-aut... To je najveća greška koju sam napravio, u tako važnom trenutku za reprezentaciju. Izvinjavam se mojim igračima i celom svetu. Toliko smo se borili, bili smo tako blizu cilja... Ali imaćemo uskoro novu šansu međutim ova je bila zlatna. Ako nas uprkos svemu naši navijači vole, to je divno. Žao mi je što na kraju nismo uspeli. Probaćemo da ovo ostavimo iza nas - rekao je Vlahos, trudeći se da ne brizne potpuno u plač.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading