Vladimir Kojo
Foto: Printscreen/Printscreen Facebook

Tragedija se dogodila kada ga je udario konj. Konj je u treningu zbacio jahača, a Kojo je potom pritrčao u nameri da ga zaustavi. 

U tom trenutku konj ga je u punom galopu udario i naneo mu teške povrede glave i tela. 

Ekipe Hitne pomoći su stigle na mesto nesreće, Vladimir je i dalje davao znake života, ali je preminuo u bolnici. Nekoliko dana je bio u komi, ali je izgubio onu najvažniju trku.

Kojo je ceo život proveo na Beogradskom hipodromu. Trenirao je i galopere i kasače, a najveće uspehe postizao sa grlima Žarka Dragičevića, Tigrana Vilotejevića, a kasnije i sa konjima iz konjičkog kluba "Lastin put", čiji je vlasnik Vladan Damjanović. 

Igrom sudbine stradao je baš na mestu koje je najviše voleo, na trkalištu kraj Careve ćuprije.

Nešto više od mesec dana pre kobnog događaja, kao da je slutio smrt. Nakon što je 21. maja njegov konj Sergiodetajkuni LP trku okončao na šestom mestu, Kojo je, razočaran zbog loših uslova na hipodromu u Beogradu, rekao da mu je to bio "oproštajni handikap" (tako inače glasi naziv poslednje trke u sezoni).

- Neću više ni da puštam ovde konje da mi  trče. Trčaće u Bogatiću, Šapcu, Požarevcu, ali u Beogradu ove godine više ne - ispričao je Vladimir Kojo tog 21. maja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
duda

04.07.2023 16:54

To mu je brat od strica, laka mu zemlja.