Heroji Beogradskog maratona
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš tom prilikom je izjavio: 

-Heroji Beogradskog maratona nam daju mogućnost da se okupimo i ohrabrimo u zajedničkom cilju da se promoviše inkluzija i da se podigne svest o važnosti ravnopravnosti za sve ljude. Danas nagrađujemo upravo one koji su učinili nadljudski napor da završe svoju trku, one koji su im u tome pomagali, kao i one koji su se svojim delima istakli na Beogradskom maratonu i dodao:

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

-Iskoristiću ovu priliku da najavim osnivanje Fondacije Heroji Beogradskog maratona, čiji će ciljevi biti sakupljanje sredstava za pomoć budućim sportistima iz ugroženih kategorija. Jedna od prvih aktivnosti Fondacije biće donatorska večera koju ćemo organizovati u najvećem srpskom gradu van matice, gradu Čikagu, nekoliko dana pre Čikaškog maratona - zaključio je Habuš.

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Među dobitnicima priznanja Heroj Beogradskog maratona su osobe sa invaliditetom – Ana Ilić, Vanja Petrović, Vuk Mileusnić, Milica Knežević, Lazar Makulović, Damjan Pavle Fucić, Dušan Marisavljević, Luka Mosić i Maksim Lović, Dimitrije Ostojić, Ilija Urošević, ali i volonteri - njihovi pomagači koji su im pomogli da u ostvare svoje snove. Takođe, među Herojima su i najstariji učesnik Vlada Stevanović koji ima 89 godina, ali i roditelji Filip Simeunović i Andrijana Stefanović koji su istrčali polumaraton sa bebom, Vladimir Stanojević koji je pobedio rak i nakon toga istrčao maraton 42 km, ali i Heroina iz Grčke Marijana Augostaki koja je sa cerebralnom paralizom završila Beogradski maraton i to dužinu od 42km.

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Zahvalnicu za poseban doprinos Beogradskom maratonu primili su Grad Beograd, Srpski atletski savez, Gradski zavod za medicinu sporta, Crveni krst Beograda, Turistička organizacija Srbije i mnogobrojne kompanije i humanitarne organizacije.

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Beogradski maraton održan je 23. aprila na ulicama glavnog grada i okupio je više od 10.000 učesnika iz celog sveta, čime je oboren rekord po broju učesnika.

Odgovorno društveno poslovanje je deo poslovne politike Beogradskog maratona duži niz godina i to u sferama odnosa prema društvenoj zajednici, sprovođenju humanitarnih kampanja, promovisanja značaja pomoći i darivanja pojedincima ili grupama kojima je to potrebno.

Heroji Beogradskog maratona

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Heroji Beogradskog maratona se organizuju u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading