MASAKR Rat narko-klanova u Meksiku odneo 10 života na reliju, dve žene spasli silikoni!
Foto: EPA/EPA/ALEJANDRO ZEPEDA

 

Deset osoba je ubijeno, deset je i ranjeno, uključujući i 13-godišnjaka na reliju Kačaniljazo minulog vikenda u mestu San Visente, nedaleko od meksičkog grada Ensenada!

MASAKR Rat narko-klanova u Meksiku odneo 10 života na reliju, dve žene spasli silikoni!

EPA/ALEJANDRO ZEPEDA

 

Stotinak kilometara od američke granice, u Donjoj Kaliforniji, napad se dogodio usred dana oko 14 sati, kad je jedna od grupa terenskih vozila na reliju pravila pauzu.

 

 

U njoj je jedan od učesnika bio Alonso Arambulja Pinja (35), pripadnik narko-klana „Sinaloa“, koga su ubili članovi suprotstavljene grupe „Arelano Feliks“. Crni kombi u kojem su stigli je ukraden u SAD 19. aprila. S Pinjom je stradala i partnerka. 

MASAKR Rat narko-klanova u Meksiku odneo 10 života na reliju, dve žene spasli silikoni!

EPA/Joebeth Terriquez

 

Nacionalna garda pomaže u istrazi

Državni tužilac je formirao specijalnu radnu grupu koja će istražiti masakr za koji dosad nisu identifikovane odgovorne osobe. Njima će pomoći pripadnici Nacionalne garde Meksika, koje su stigle pod punom ratnom opremom.

Na reliju je bilo prijavljenih 580 učesnika, uglavnom iz Južne Kalifornije.

Kako se navodi, napadači su ga pratili nekoliko dana pre nego što su iskoristili sportski događaj za atentat. U razmeni vatre, jer su napadnuti uzvratili, korišćeno je 13 komada oružja, a ispaljena su 253 metka. Nezvanično, poginuo je i jedan od napadača Ivan P., koga zovu Lice s ožiljkom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EL.BASTIDAS (@el.bastidas)

 

Među povređenima su dve žene, jedna je pogođena u noge, kuk i zadnjicu, a druga u grudni koš. Izveštaji iz bolnice kažu da su obe spasene zahvaljujući implantatima (silikonima) u koje su se meci zabili. Ostali povređeni imaju oštećenja jetre, testisa...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading