BRAVO, MAJSTORE Mikec "upucao" novo zlato
Streljački savez Srbije


Mikec je prvog dana Svetskog kupa u glavnom gradu Perua Limi osvojio zlato vazdušnim pištoljem. 

To je Mikecova deveta zlatna, a ukupno 22. medalja u karijeri na Svetskim kupovima (računajući sve discipline). 

U današnjim kvalifikacijama vazdušnim pištoljem za muškarce, kojima je otvoren turnir u Peruu, Mikec je zauzeo treće mesto. Ispred njega bili su Turčin Ismail Keleš i Letonac Lauris Strautmanis.

Damirov start u finalu je bio fantastičan. U prvoj seriji od pet hitaca nizao je precizne pogotke. Pred drugu seriju imao pola kruga prednosti and Kinezom Bovenom Žangom. Evropski šampion je nastavio u istom stilu, pa je posle deset hitaca imao čak dva kruga više od drugoplasiranog, a to je u tom trenutku bio Nikolaus Murer (SAD).

Međutim, Kinez i Amerikanac su uspeli da sustignu i povremeno prestignu našeg strelca. 

Pred poslednju petu seriju od pet metaka, Murer je bio prvi, sa minimalnim 0,1 krugom prednosti ispred Mikeca. Ista razlika delila je našeg strelca i Žanga. 

Svi su bili u konkurenciji za plasman u meč za zlato.

Murer je u završnici ispao iz ritma, nanizao nekoliko slabih hitaca i pao na četvrtu poziciju. Mikec se vratio na čelnu poziciju i ušao u meč za zlato za Žangom, a Srbin i Kinez su praktično bili izjednačeni. 
Mikec je sa 25 hitaca skupio 249,5, a Žang 249,4 krugova. Bronza je otišla u ruke Turčina Ismaila Keleša.

Naš reprezentativac je odlično počeo meč za zlato. Bio je precizniji od Kineza u prve četiri serije i poveo sa 8:0. Međutim, Žang je potom ušao u odličan ritam i izjednačio 10:10. Obojica strelaca su gađali na visokom niovu i malo grešili, u većini serija nijanse su odlučivale o tome kome će pripasti poen. 

Posle izjednačenja, Mikec je bio precizniji u tri serije za trijumf od 16:0 i nastavak zlatnog niza.

Sem Damira, danas je trebalo da se takmiči i Zorana Arunović. Međutim, na?a olimpijka je dan uoči takmičenja osećala loše. 

Dobila je povišenu temperaturu, ispostavilo se od trovanja hranom. Posle pregleda u bolnici, vratila se u hotel. 

Danas se, uz propisanu terapiju, oporavlja. Stanje joj se popravlja, ali još je neizvesno da li će biti spremna za sutrašnje nadmetanje u miks paru sa Mikecom. 

Za takmičenje miks parova puškom prijavljeni su timovi Andrea Arsović/Milutin Stefanović i Teodora Vukojević/Lazar Kovačević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading