TRKA BEOGRAD - BANJALUKA OBELEŽILA 6.000 DANA POSTOJANJA Kuvalja: Hvala Srbiji
Foto: Alo.rs


- Trka će se ove godine održati po 17. put. Ona je od Vlada Srbije i Srpske proglašena za događaj od najveće važnosti za specijalne veze u oblasti sporta i kao takva egzistira i privlači najveće svetske ekipe. Počela je kao jedna mala trka, a  danas je jedan od najvećih bendova u Bosni i Hercegovini, u Republici Srpskoj  svakako najveći biciklistički događaj, a u Srbiji jedan od najvećih - izjavio je Kuvalja.

Ponosni smo zbog činjenice što trka, uz pomoć Vlade Srbija i resornog ministarstva sporta, kao i drugih institucija, te podrškom Vlade i predsednika Republike Srpske ruši sve granice.

- Trka Beograd - Banjaluka je jedini sportski događaj koji se istovremeno održava u obe zemlje, a na prvoj etapi od Beograda do Bijeljine takmičari prolaze granicu bez zaustavljanja. Ovogodišnja trka startuje 20. aprila, uz učešće biciklista iz 30 zemalja, 25 ekipa i tačno 175 takmičara - ističe Kuvalja.

TRKA BEOGRAD - BANJALUKA OBELEŽILA 6.000 DANA POSTOJANJA Kuvalja: Hvala Srbiji

EPA-EFE/Manuel Bruque

 

 

On se posebno zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću, ministru sporta Srbije Zoranu Gajiću, pomoćniku ministra sporta Srpske Mariju Đuranu i gradonačelniku Beograda Aleksandru Šapiću.

- Grad Beograd je ove godine čvršće nego ranije stao uz trku, povećao svoja finansijska sredstva, a trka će startovati ispred Skupštine grada. Takođe, zahvalnost i Bijeljini, koja će opet biti domaćin cilja prve i starta druge etape, zatim opštini Vlasenica, gde je cilj najzahtevnije druge etape, nakon toga Doboju i Prijedoru i naravno Banjaluci, gde je poslednja etapa.

Kuvalja je naglasio da trka Beograd - Banjaluka nije samo sportski, nego ekonomsko, politički i turristički događaj, koji spaja srpski narod sa obe strane Drine, promoviše prijateljstvo i zajedništvo.

- Dolaze ekipe sa četiri kontinenta, uspeli smo, uz veliki trud, da od etapne trke, stignemo do prve kategorije, što je samo stepenik niže od najvećih trka poput Tur de Fransa i Điro Di Italija. Ovo je prilika da vidimo najbolje bicikliste na našim drumovima.  Važno je da Srbija i Srpska imaju saradnju, ne samo preko trke, nego i preko drugijh sportova, to pokazuju i naši sportisti koji u velikoj meri igraju za reprezentaciju Srbije. Mi u Republici Srpskoj od srca navijamo za Srbiju, zajedno se radujemo pobedama i plačemo kada se izgubi - poručio je Kuvalja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading