SVAKA ČAST Zorana Arunović i Damir Mikec najbolji strelci u 2022. godini
Tanjug/Ap

Najuspešniji u 2022. godini izabrani su na osnovu predloga stručne komisije, u skladu sa odgovarajućim pravilnikom. Damir Mikec je deveti put za redom dobio priznanje za najuspešnijeg muškog strelca godine u našoj zemlji.

Mikec je malokalibarskim pištoljem postao prvak sveta, a na Evropskom prvenstvu je osvojio bronzu. Osvojio je i dva zlata na svetskim kupovima u Bakuu i Čangvonu, te srebro na Gran priju u Granadi.

Na završnom turniru sezone Kupu predsednika u Kairu izborio je zlato i proglašen je za najboljeg strelca sveta vazdušnim pištoljem u 2022. godini. Zorana Arunović se prošle godine takmičila samo vazdušnim pištoljem. Najznačajniji rezultat postigla je na Svetskom prvenstvu u Kairu, na kome je osvojila bronzu i postala prvi sportista koji je Srbiji doneo kvotu za Olimpijske igre u Parizu. Na Evropskom šampionatu u Hamaru je stigla do srebrne medalje u pojedinačnoj konkurenciji i zlata sa ženskom ekipom.

SJAJNI REZULTATI Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili zlatne medelja na prvenstvu Beograda

Sa svetskih kupova ima dva zlata u Rio de Žaneiro i Čangvonu i bronzu sa Gran pri turnira u Granadi. Na Kupu predsednika u Kairu je osvojila srebro i godinu je završila na drugom mestu svetske rang liste takmičarki vazdušnim pištoljem. U kategoriji miks parova Arunović i Mikec su zajedno sezonu otvorili bronzom na Evropskom prvenstvu, a na svetskim kupovima su pogodili dva zlata u Kairu i Čangvou i jednu bronzu u Bakuu.

Osvojili su i zlatne medalje na Gran priju u Granadi i na Mediteranskim igrama. Arunovićeva i Mikec su najbolja seniorka i senior pištoljem. Lazar Kovačević je najuspešniji senior puškom, a najviše bodova u kategoriji seniorki puškom skupila je evropska prvakinja Teodora Vukojević. Za najuspešnijeg trenera izabran je brat Damira Mikeca i trener Goran Mikec.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading