VELIKI USPEH Adriana Vilagoš proglašena za Zvezdu u usponu
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš proglašena je za "Svetsku mladu zvezdu u usponu" od strane Svetske atletike. 

Ove nominacije obuhvataju najveća dostignuća u ovoj godini, na Svetskom atletskom prvenstvu do 20 godina u Kaliju, Svetskom atletskom prvenstvu u Oregonu22 i drugim događajima širom sveta.

Titulu “Mlade zvezde u usponu” izabrao je međunarodni tim stručnjaka, a Adriana Vilagoš ove godine odbranila je titulu Svetske šampionke u bacanju koplja do 20 godina, osvojila Evropsko seniorsko srebro i zauzela 11-to mesto najboljih rezultata na svetu do 20 godina.

- Ovo mi je veliko priznanje. Jako sam srećna i velika mi je čast da sam izabrana za Rising star Svetske atletike. Godina mi je bila baš uspešna i ova titula je krunisanje svega i daje mi krila da još više treniram i da budem još bolja - izjavila je Adriana. 

Podsetimo, Adriana Vilagoš je ove godine u Kaliju postala prvak sveta za juniore, gde je bacila koplje neverovatnih 63,52 metara, što je i njen najbolji rezultat u karijeri.

Osim ovog takmičenja, naša Adriana je načinila i pravo čudo u Minhenu, gde je na sovm prvom seniorskom takmičenju ponela srebrnu medalju. Stala je mlada Adriana na zaletište u Nemačkoj u toj poslednjoj seriji, let koplja je trajao kao godina, ali se videlo da je odličan hitac.

Palo je na distanci od 62,01 metra, što je bilo dovoljno za Evropsko srebro i ispisivanje imena u stranice istorije, kako srpske atletike, tako i Evropske. Ukoliko želite da znate više o ovoj mladoj nadi atletike, možete pogledati i putem ovog linka.

Ostale nominovane atletičarke bile su: Jackline Chepkoech (Kenija) - 3000 m stipl, Faith Cherotich (Kenija) - 3000 m stipl, Mine De Klerk (Južnoafrička republika) - bacanje kugle i bacanje diska, Kerrica Hill (Jamajka) - 100 m prepone.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading