U PIROTU STARTOVALO MEĐUNARODNO OTVORENO PRVENSTVO CENTRALNE SRBIJE Učesnici iz čak 15 nacionalih federacija i sedam velemajstora
M.S.

Na ovom turniru, koji će se igrati u narednih osam dana i trajaće do 23. novembra, učestvuje 74 igrača iz 15 nacionalnih federacija, a među njima i sedam velemajstora. Šahisti su došli iz dalekih krajeva kao što je Novi Zeland, Singapur, USA, Kirgizija, Indija, ali i mnogih evropskih zemalja.

Na svečanom otvaranju, učesnike i goste pozdravili su Dragana Pejić Ranđelović, direktor turnira, u ime tehničkog organizatora ŠK "Čast i slava", zatim Saša Jevtić, predsednik Skuštine ŠS Centralne Srbije, Andrija Jorgić, generalni sekretar ŠS Srbije, a turnir je proglasila otvorenim Ivana Stamenović, članica Gradskog veća.

Upravo su Ivana Stamenković i Andrija Jorgić povukli simbolični prvi potez u partiji između velemajstora Dušana Rajkovića i Turčina Karademira.

Očekuju nas zanimljive borbe za nagradni fond od 5.250 Evra, a u subotu je predviđen i brzopotezni turnir.

Odigrano je i prvo kolo koje je proteklo u pobedama favorita. Ipak treba izdvojiti i prvo iznenađenje na turniru, jer je intermajstor i odskorašnji reprezentativac Bugarske Stojan Cvetanov dozvolio luksuz da remizira protiv našeg Miloša Tonića.

Naredno drugo kolo se igra u četvrtak od 16 časova, u kojem još uvek nema velikih derbija, koji se tek očekuju od trećeg, eventualno četvrtog kola.

Jedino duplo kolo će se igrati u nedelju, gde će 5. kolo početi od 9,30, a 6. od 16 časova kada se igraju i ostala kola, osim poslednjeg dana, kada partije startuju od 9,30.

Turnir je na kraju kako i dolikuje propraćen i prenosom partija uživo, pa tako ni Pirot neće biti daleko, da bi se gledale najzanimljivije partije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading