PRVENAC MERCEDESA Rasel pobedio u sprint trci i kreće sa prvog mesta na Interlagosu
AP Photo/Andre Penner

U sprint trci u kojoj su vožena 24 kruga, Rasel je u 15. krugu obišao do tada vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula i pobedio rezultatom 30 minuta, 11,307 sekundi. Britanac je osvojio i osam bodova kao pobednik sprint trke.

Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Karlos Sainc sa zaostatkom od 3,995 sekundi ali neće u nedelju krenuti iz prvog reda zbog kazne od pet mesta.

Treće mesto zauzeo je vozač Mercedesa Luis Hamilton sa 4,492 sekunde zaostatka za timskim kolegom i startovaće kao drugoplasirani na Interlagosu.

Četvrto mesto zauzeo je Verstapen sa 10,494 sekundi zaostatka za Raselom, a iza njega bio je timski kolega Serhio Peres.

Iza njega bili su Šarl Lekler iz Ferarija, Lando Noris iz Meklarena i vozač Hasa Kevin Magnusen, koji je startovao sa pol pozicije.

Vozač Aston Martina Sebastijan Fetel bio je deveti, a Pjer Gasli iz Alfa Taurija 10.

Magnusen je dobro startovao i zadržao prvo mesto, Rasel i Noris su napali Verstapena, ali je vozač Red Bula uspeo da se odbrani. Hamilton je popravljao pozicije, a u trećem krugu Verstapen je obišao Magnusena i preuzeo vodjstvo.

Sainc je obišao Norisa, a u tim trenucima dobro je vozio i Mik Šumaher koji se popeo za pet pozicija na 15.

Ubrzo su Rasel i Sainc obišli Magnusena, a iza njega na petom mestu našao se i Hamilton, koji ga je ubrzo pretekao. Rasel je pretekao Sainca za drugo mesto i našao se iz Verstapena koga je napao u 12. krugu, a tri kruga kasnije posle velike borbe uspeo je da ga pretekne.

U 19. krugu Sainc je napao i obišao aktuelnog svetskog prvaka, na čijem bolidu je stradalo krilo, a zatim je i Hamilton obišao Holandjanina za treće mesto.

Šumaher je sprint trku uspeo da završi na 12. mestu, a Alonso na 15. iako je na početku imao kontakt sa Okonom.

Trka u Sao Paolu na programu je u nedelju od 19 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading