MLADOST NA VRHU Domaćini ujedinjeni za opstanak upisali dva trijumfa
M.S.

Kao što je već i rečeno, Somborski ŠK ne gaji ambicije da ide u viši rang i zato je u prepodnevnim časovima odmah ponudio remi, što je Car Uroš i prihvatio.

MLADOST NA VRHU Domaćini ujedinjeni za opstanak upisali dva trijumfa

M.S.

 

 

Krajina je doživela težak poraz od Sente, direktnog konkurenta za opstanak, visokim rezultatom. Kopaš, Nađi, Vranić i Pletl su trijumfovali za Sentu dok je Bokroš jedini trijumfovao za Krajinu.

Svetozar Gligorić i Vojvodina se nisu puno nadigravali. U toj igrici, velemajstor Lalić je pobedio Bokana, dok je mladi Gusev, matirao Đačanina i doneo veliki remi Svetozaru Gligoriću.

Kraljica PTT je nadahnuta bila nakon sinoćne pobede pa je tako i nastavila. Hercegovac je demoliran visokim rezultatom. Paštar, Kumić i Ćuzović su doneli taj veliki trijumf.

Deč je izvojevao važnu pobedu u derbiju Srema, gde je Mladost pretrpela i drugi uzastopni poraz. Pobede su ostvarili Petakov protiv Stamenkovića i Parkajić protiv Grčića. Dražićeva pobeda protiv Milekića bila je nedovoljna za nerešen ishod.

Mladenovo i Bačka su odigrale neobičan meč. Naime, Dušan Sekulić, popularni Sekula, ne znajući da ima meč, osamio se u prepodnevnim satima. Dok su ga igrači pokušali pronaći bilo je kasno i Bačka je povela. Konives je nadigrao Parežanina i činilo se da je Bačka blizu trijumfa. Ipak zahvaljujući Nevedničiju i Kovačeviću, Mladenovo je preživelo i izvuklo važan poen.

U sedmom kolu, viđena su dva salonska remija i to u duelima Bačke i Somborskog ŠK i Vojvodine i Kraljice PTT.

Mladost je u popodnevim satima igrala sa Hercegovcom i hitno im je trebala reanimacija, nakon dva uzastopna poraza. Prvo zahvaljujući Milošu M. Stankoviću, a onda i čudesnoj partiji Eleza protiv Kovačevića, Mladost je povela. Kada je već odlučen meč, remi poziciju Dražić pretvara u poen protiv Sekulića i potvrđuje važnu pobedu svojoj ekipi.

Hercegovac iz Gajdobre je poražen od Deča. Pobede su ostvarili Klasan i Parkajić što jebilo dovoljno za trijumf i drugu pobedu u utorak.

Ovo je dan Sente. Drugi trijumf i to protiv Svetozara Gligorića. Visoku pobedu ostvarili su zahvaljujući trijumfima Juhaša, Kečkemetija, Kopaša i Molnara. Jedinu pobedu za Svetozara Gligorića ostvario je mladi Gusev.

Car Uroš je zabeležio važnu pobedu protiv Krajine. Bilo je tesno, ali se računa pobeda. Skvorcov i Kovačević su doneli taj važan trijumf, dok je Joksimović jedini pobedio kod Krajine, ali nedovoljno.

 Nakon 7 kola Mladost ima 13, Somborski ŠK i Kraljica PTT imaju po 12, Deč, Vojvodina i Car Uroš po 11, Bačka, Mladenovo, Hercegovac, Svetozar Gligorić i Senta po 7 i Krajina 5.

Ostalo je još četiri kola. Ipak skoro već sada je izvesno da će ekipe sa po 7 poena voditi žestoku borbu za opstanak. Krajina je sada u najtežem položaju i treba im zaista čudo kako bi opstali.

U sredu se igra samo popodnevno 8. kolo gde se sastaju: Somborski ŠK – Krajina, Svetozar Gligorić – Car Uroš Jazak, Kraljica PTT – Senta, Deč – Vojvodina, Mladenovo – Hercegovac i Bačka – Mladost.

Teško da nas šahisti mogu iznenaditi nekom novom pričom, jer su skoro sve priče na ovom prvenstvu već ispričane. Ostaje nam da sa nestrpljenjem pogledamo od 17 časova uživo tri meča i prbližimo se na korak petku, kada ćemo saznati ime novog prvoligaša.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading