KRALJICA PREGAZILA KRALJEVE  Мnogo remija, razlika se smanjuje, a sve veći broj klubova strepi za opstanak
Alo/Miodrag Stanković

Ko kumuje, pitanje je sad, ali se dešavaju neverovatni rezultati i niko nije nepobediv.

Rezultati 5. kola:

1. MLADENOVO - Mladenovo SOMBORSKI SAHOVSKI KLUB - Sombor 3 : 3

2. BACKA - Pacir DEC - Dec 3 : 3

3. MLADOST - Nova Pazova KRALJICA PTT - Petrovaradin 2 : 4

4. HERCEGOVAC - Gajdobra SVETOZAR GLIGORIC - Pancevo 3 : 3

5. VOJVODINA - Novi Sad KRAJINA - Krajisnik 3 : 3

6. SENTA - Senta CAR UROS - Jazak 2 : 4

ČUDNA MAGLA U VOJVODINI Ko će koga pobediti, pitanje je sad

Mladenovo i Somborski Šk su posle uvodnih poteza, sklopili remi na svih šest tabli i otišli da na miru posmatraju ostale mečeve.

Bačka i Deč su odigrali pravi drugoligaški meč. Napet, neizvestan i borben. Na kraju remi. Prvo je Petakov izgubio od mladog Mađara Konivesa, ali je meč spasao i doneo nerešeno svojoj ekipi Azarić pobedivši Marjanušića.

Mladost je posle sinoćnjeg remija poljuljana. To se osetilo i u meču sa Kraljicom PTT kojoj nisu igrala dva igrača iz prve postave. Ipak i to nije bilo dovoljno Mladosti, koja je neočekivano izgubila meč, pre svega lošem izdanju najvećih uzdanica, Blagojevića i Dražića, koji su izgubili svoje partije. Blagojević je u cajtnotu izgubio od neugodnog Paštara, dok je Dražić izgubio od Gagića. Više nego dovoljno za poraz.

Hercegovac i Svetozar Gligorić su nešto poput Bačke i Deča igrali svoj meč. Na kraju isto nerešeno. Ipak vodila se velika borba gde je Pavkov nokautirao Bokana, ali je zato Petrović uzvratio porazivši Pajčina i tako poravnao rezultat.

Vojvodina i Krajišnik i još jedan remi. Ipak viđene su čak četiri pobede, na obe strane po dve. Za Vojvodinu su trijumfovali Omorjan protiv Štrpca i Stiković protiv Joksimovića, dok su pobede za Krajinu doneli Bojković protiv Dragojlovića i Levnajić protiv Đačanina.

Senta domaćin ovog šampionata ipak je sve dalje od drugoligaškog statusa. Car Uroš Jazak je zabeležio važan trijumf i pobegao iz zone ispadanja. Pobede su doneli Skvorcov protiv Kečmetija, Kovačević protiv Nađija i Dimitrijević protiv Molnara. Jedini trijumf za Sentu zabeležio je Vranić nadigravši Stojkovića.

Nakon 5 kola Somborski ŠK i Mladost imaju po 10,Vojvodina 9, Kraljica PTT 8, Hercegovac i Car Uroš po 7, Mladenovo i Svetozar Gligorić po 6, Deč,Bačka i Krajina po 5 i Senta 1.

U utorak je na programu dupli program. Od 10 časova igra se 6. kolo gde se sastaju: Somborski ŠK-Jazak, Krajina-Senta, Svetozar Gligorić-Vojvodina,Kraljica PTT-Hercegovac, Deč-Mladost i Mladonovo-Bačka. Već od 17 časova igra se i 7. kolo gde se sastaju: Bačka-Somborski ŠK, Mladost-Mladenovo, Hercegovac-Deč, Vojvodina-Kraljica PTT, Senta-Svetozar Gligorić i Car Uroš-Krajina.

Sa nestrpljenjem svih ljubitelja šaha čeka se novi rasplet i scenario koji pišu klubovi iz Vojvodine. U ostalom sve to ćemo saznati za manje od 24 časa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading