LESKOVČANIN PONOVO ZABLISTAO Četiri zlata za Srbiju
Privatna arhivazlato

Na svetskom takmičenju benč pres dizača tegova, u američkom Orlandu na Floridi, srpski predstavnici su u veoma jakoj konkurenciji osvojili četiri zlatne medalje.

Pored Marković zlatnom medaljom se okitila njegova supruga koja se dva meseca spremala uz Žiku i Ećima da dođe do medalje.

- Relativno sam nova u ovom sportu. Pratila sam supruga po raznim takmičenjima pa sam uz njega počela da treniram. Sve ostalo je zatim išlo lako jer sam imala pomoć dvojce vrhunskih sportista, Ećima i Žike. Inače ovo je prvo takmičenje na koje sam izašla i eto, za Srbiju i sebe sam osvojila zlatnu medalju - rekla je Ana.

Marković je u Orlandu, na Svetskom prvenstvu WPC federacije, osvojio prva mesta u EQ benčpresu sa podignutih 160 kilograma i u RAW benčpresu, sa podignutih 140 kilograma.

LESKOVČANIN PONOVO ZABLISTAO Četiri zlata za Srbiju

Privatna arhivazlato

 

 

Žika leskovačka legenda je za “Alo!” rekao da se nije postavljalo pitanje da li će osvojiti zlatne  medalje.

- Ovo takmičenje za mene bilo posebno. Morao sam da se pojavim i da im se kako dolikuje osvetim.  Kada nam je zemlja bila napadnuta, mislim na bombardovanje, odmah sam se javio u dobrovoljce i stao na braniku otažbine.  Nisam im zaboravio da su nas bombardovali i zato se nije postavljalo pitanje medalja. Jednostavno sam im se kroz sport osvetio i pokazao ko smo i šta smo. Znate najbolja je osveta ukoliko dokažete da ste bolji od njih i to na njihovom terenu - istakao je Marković.

Takmičenje u Orlandu bilo je jedno od najvećih u ovoj godini, na kojem je učestvovalo čak 959 dizača tegova iz celog sveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading