SENTA DOČEKUJE NAJBOLJE ŠAHISTE VOJVODINE Traži se novi prvoligaš u Senti, dvanaest pretendenata
ŠSS

Kao i ranijih godina, najbolji tim odlazi u Prvu ligu Srbije, dok se tri najlošije plasirana tima sele u niži rang. Biće zanimljivo gledati sve ove ekipe i pronaći favorita ovog takmičenja.

Kraljica Petrovaradin ima jedan mlad i ujednačen sastav gde bi prvu tablu mogao igrati Slaven Paštar ukoliko ne bude u sastavu i neki stranac.

Deč novi drugoligaš spreman je da se nosi sa najboljim ekipama. U sastavu ima par iskusnih starih majstora koji mogu svakog da pobede, a šmek ekipi daje Turčin Jamak Samani koji će sigurno igrati prvu tablu.

Mladenovo je predvođeno Vladislavom Nevedničijem, koji uz iskusne igrače može da napravi dobar rezultat, ali nije sve u jednom igraču.

Bačka svake godine pravi dobar rezultat. I ove godine su u skoro neizmenjenom sastavu. Velemajstor Zoltan Varga prva je zvezda ove ekipe.

Mladost Nova Pazova po mnogima, bar po sastavu važi za jednog od najvećih favorita, ako ne i najveći favorit. U ekipi imaju dva velemajstora Dragišu Blagojevića i Sinišu Dražića i uz ostale igrače mogu se nadati vrhu. Ipak pre nekih desetak godina Mladost je imala u sastavu isto dva velemajstora Vukića i Inđića i ispala iz druge lige. Treba svoju nadmoć dokazati i za tablom.

Hercegovac iz Gajdobre ima dosta tanak sastav i ako se traži ekipa koja će se boriti za opstanak, upravo je to ova ekipa. Verovatno najjači igrač u sastavu i prva tabla biće Ajaj Mušini Indijac.

Nešto poput Mladosti, ekipa Vojvodine ima dosta jak sastav. Izuzetno jaka biće prva tabla Turčin Agdelen, a velemajstor Bogdan Lalić biće verovatno pozicioniran na drugoj tabli. Uz ostale igrače iz ekipe boriće se za prvo mesto u ovoj ligi.

Domaći sastav Senta, na domaćem terenu, pokušaće da uđe u mirnu luku i zadrži status drugoligaša. Domaći teren je dvosekli mač, jer će imati i obavezu da naprave rezultat. Tamaš Krištof Bala je njihova najveća zvezda, mada je sastav dosta ujednačen.

Car Uroš Jazak je prošle godine napravio istorijski uspeh plasmanom na treće mesto. I ove godine kao i prošle predvodi ih velemajstor Mihajl Brajkin, a uz njega su isti igrači od prošle godine. Može se reći da će i ove godine biti jedni od značajnijih za dobar plasman, kada slave 75 godina postojanja kluba.

Prošle godine Krajina se jedva spasila, a ove godine poučeni tim, angažovali su Dragana Kosanovića i Irinu Čeluškinu. Prva tabla biće im intermajstor Mađar Albert Bokroš koji je i prošle godine sjajno igrao na prvoj tabli.

Klub koji je pre dve godine osvojio ovu ligu, pa ga na mapi nije bilo dve godine, Svetozar Gligorić pokušaće ovoga puta da izbori opstanak u ligi. U tome će im pomoći skoro pojačanje intermajstor Maksim Šekačihin koji će zasigurno igrati na prvoj tabli.

Somborski šah klub koji ove godine obeležava 100 godina postojanja biće pojačan u odnosu na prethodnu godinu za Amerkinanca Raven Šturka koji ima intermajstorsku titulu i ima jedan od boljih rejtinga u ligi. Somborski šah klub kada je bio možda i jači, nije gajio ambicije ulaska u viši rang, ali nikad se ne zna.

Da sumiramo, prema prvim pokazateljima, ekipe iz Srema, Car Uroš Jazak, Deč, Mladost uz Vojvodinu iz Novog Sada, kandidati su za visok plasman. Ekipe Kraljica PTT, Mladenovo, Senta, Krajina, Hercegovac i Svetozar Gligorić boriće se za opstanak.

Takmičenje će biti samo po sebi naporno, a dodatno će biti teško kada se budu igrala tri dupla kola. Biće to 6, 8 i 10. novembrar.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading