PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE Vodeći trio ne posustaje
ŠSS

U prvom redu to su Rad ( Beograd ), Sirmium ( Sremska Mitrovica ), Osnovac ( Niš ) i Crvena Zvezda ( Beograd ). Sasvim je izvesno da će Vitez ( Beograd ) napustiti Prvu ligu. Borba za izbegavanje preostala dva mesta koja vode u niži rang vodiće se između nekoliko ekipa, a to su Karađorđe ( Topola ), Partizan Junior ( Beograd ) , Omladinac ( Novi Banovci ) i Rudar ( Kostolac ). Na oprezu mora biti i Jugović ( Kać ).

Beogradski Rad prosto “teroriše” protivničke timove. Ovaj put “žrtva” je bila mlada ekipa Viteza ( Beograd ) koji nije pružio dostojan otpor, tako da je meč završen 4 : 0. Mora se napomenuti da su igračice Rada pobeđivale dosta slabije ekipe, i da im tek predstoji pravi ispit zrelosti u mečevima protiv ekipa koje se bore za najviši plasman.

PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE Vodeći trio ne posustaje

ŠSS

 

 

Sirmium je, teže nego što se očekivalo, slomio otpor žilave ekipe Rudara iz Kostolca. Pobedu su donele Tijana Blagojević ( bez igre ) i kapiten Mila Žarković, uz remi Marine Gajčin kojoj je ovo već treći remi u isto toliko partija. Ponovo je briljirala lider Rudara i gošća iz Bugarske, Elif Mehmed. Nakon što je u prošlom kolu savladala prvu “violinu” Srbije Teodoru Injac, ovaj put oružje je položila Gruzijka Lela Javahišvili, trenutno 22. igračica svetske rejting liste! Na kraju minimalna pobeda od 2,5 : 1,5 za Sirmium iz Sremske Mitrovice.

Odličan meč Osnovca iz Niša i pobeda nad Jugovićem iz Kaća rezultatom 3 : 1. Čelna tabla vojvođanske ekipe i višestruka svetska šampionka u različitim kategorijama, Slovenka Laura Unuk nije imala nikakve šanse protiv izuzetno raspoložene Poljakinje Aleksandre Malcevskaje koja igra veoma energično i nadahnuto. Poentirale su još Adela Velikić i Ana Benderać, dok je Anđelija Stojanović pretprela poraz od iskusne Suzane Maksimović.

PRVA LIGA SRBIJE ZA ŽENE Vodeći trio ne posustaje

ŠSS

 

 

Porazom od Crvene Zvezde, Jelica PEP ( Goračići ) su značajno umanjile šansu za visok plasman na kraju lige. Pobedu crveno - belim devojkama obezbedile su Lilit Mkrtčjan i Dina Belenkaja, uz remi Ksenije Tomin, dok je Jovana Raport zasluženo poražena od Beloslave Krasteve. Sa ovom pobedom ( 3 : 1 ) Crvena Zvezda prati vodeću trojku i sad ih u naredna dva kola očekuju mečevi sa “davljenicima” Vitezom i Partizan Juniorom.

U derbiju donjeg dela tabele, Omladinac ( Novi Banovci ) i Partizan Junior ( Beograd ) su podelili bodove. Tragičar je svakako 1. tabla Partizana, Moldavka Valentina Verbin koja je u damskoj završnici imala siguran remi, a samim tim i pobedu u meču. Neočekivano je previdela pešaka koji je stigao tik pred promociju, pa je Slovenka Petra Kejžar ekipi Omladinac pobedom donela nerešen rezultat.

Nezanimljiv meč između Zlatar ( Nova Varoš ) i Karađorđe ( Topola ) u kome su brzo sklopljena sva 4 remija, na obostrano zadovoljstvo obeju ekipa.

U sutrašnjem 6. kolu aktuelni šampion Sirmium će u duelu sa prvoplasiranim Radom pokušati pobedom da ih skine sa vrha.

Rezultati 5. kola :

1. Rudar ( Kostolac ) - Sirmium ( Sremska Mitrovica ) 1,5 : 2,5

2. Jugović ( Kać ) - Osnovac ( Niš ) 1 : 3

3. Zlatar ( Nova Varoš ) - Karađorđe ( Topola ) 2 : 2

4. Jelica PEP ( Goračići ) - Crvena Zvezda ( Beograd ) 1,5 : 2,5

5. Omladinac ( Novi Banovci ) - Partizan Junior ( Beograd ) 2 : 2

6. Vitez ( Beograd ) - Rad ( Beograd ) 0 : 4

Tabela posle 5. kola :

1. Rad ( Beograd ) 15

2. Sirmium ( Sremska Mitrovica ) 13

3. Osnovac ( Niš ) 13

4. Crvena Zvezda ( Beograd ) 12

5. Jelica PEP ( Goračići ) 9

6. Zlatar ( Nova Varoš ) 7

7. Jugović ( Kać ) 6

8. Karađorđe ( Topola ) 4

9. Omladinac ( Novi Banovci ) 4

10. Partizan Junior ( Beograd ) 2

11. Rudar ( Kostolac ) 1

12. Vitez ( Beograd ) 0

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading