KRAJ NAJVEĆE KARIJERE SRPSKOG VATERPOLA Filip Filipović odlazi u penziju
Foto: Alo.rs

Proslavljeni srpski vaterpolista Filip Filipović odlučio je da završi karijeru.

Ovu vest potvrdio je na susretu igrača Olimpijakosa i predstavnika medija.

- Ovo je moja poslednja sezona u igračkoj karijeri. Imamo najviše ambicije u ovoj sezoni, želimo što dalje u Ligi šampiona, želimo do finalnog turnira, polufinala, trona, zašto da ne. Imamo pravo da se nadamo. Pripremali smo se zajedno, možemo da budemo optimisti - rekao je legendarni srpski reprezentativac, a preneo total-waterpolo.com.

Na klupskom nivou Filipović je osvajao trofeje u Srbiji, Mađarskoj, Italiji i Grčkoj. U sve četiri zemlje bio je šampion i osvajač trofeja u kupu, a na međunarodnoj sceni dominirao je sa Pro Rekom čiji je igrač godinama bio. Kao član italijanske ekipe tri puta je bio šampion Evrope, dok je u kapici Radničkog iz Kragujevca i Solnoka osvajao Evrokup. Trofeje sa reprezentacijom teško je nabrojati.

Dve zlatne i dve bronzane medalje sa Olimpijskih igara, dve zlatne, jedna srebrna i jedna bronzana medalja sa Svetskih prvenstava, šest zlatnih, jedna srebrna i jedna bronzana medalja sa Evropskih prvenstava! Pa zatim, trofeji na FINA Svetskom kupu ili Svetskoj ligi, dva zlata sa Mediteranskih igara...

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading