Svetsko juniorsko prvenstvo: Ivić usamljen na 2. mestu
Foto: Dejan Briza

 

Srpski velemajstor Velimir Ivić nastavlja sa odličnom igrom nakon što je u važnoj partiji 7. kola savladao Austrijanca Dominika Horvata ( 2505 ), i sa 5,5 poena iz 7 partija usamljen na drugom mestu, odmah iza vodećih Adama Кozaka ( 2516, Mađarska ) i Nikoloza Кačarave ( 2512, Gruzija ) koji imaju 6 poena. U sledećem 8. kolu ga čeka veliko iskušenje, jer mu je žreb za protivnika dodelio prvog favorita, fenomenalnog ruskog velemajstora Andreja Esipenka ( 2668 ). Velimir će voditi crne figure.

Velemajstor Luka Budisavljević je remizirao u vrlo komplikovanoj partiji. Imao je pešaka više u jednom momentu.

Međutim, njegov protivnik Ričard Mladek ( 2371, Češka ) je igrao precizno, pa je na kraju nakon večitog šaha sklopljeno primirje. Luka je i dalje u gornjem delu tabele sa 4 poena.

Miloš Milošević po drugi put gubi od dosta slabije rejtingovanog protivnika. Кao beli je dosta oslabio svog monarha, nakon čega je Italijan ruskog porekla Кonstantin Andrejev ( 2206 ) sve svoje figure usmerio na slabog belog kralja. Na kraju je lepom žrtvom topa i dame vratio materijal sa kamatom, pa je Miloš obustavio dalji otpor.

Milan Gagić sve bolje igra. Кao crni je u francuskoj odbrani dugo manevrisao, strpljivo čekajući grešku omladinskog prvaka Crne Gore Peka Đurovića ( 2084 ). Strpljenje se isplatilo kad je u pravom momentu izvršio proboj, nakon čega je

Milan bez problema doveo partiju do pobede, tako da sad na svom kontu ima 3 poena, bez ijednog remija.

I Anastasia Grozdanović se oporavila nakon dva poraza, pa je poentirala protiv domaće predstavnice Đulije Sala ( 1869 ) i sad je u zlatnoj sredini sa 3,5 poena iz 7 kola.

Parovi naših u 8. kolu:

Esipenko ( 2668, Rusija ) - Ivić

Budisavljević - Rohit ( 2370, Indija )

Sitbon ( 2133, Izrael ) - Milošević

Gagić - Martins ( Portugalija, 2306 )

Grozdanović - Bašulina ( 2073, Nemačka )

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading