ZARADIO PREKO 4.000.000, PA PROGLASIO BANKROT Potresna priča velikog šampiona
Nigel French/PA via AP

Jedan od najboljih igrača na svetu u snukeru Mark Alen, imao je ogromne troškove, a zatim i razvod koji ga je skupo koštao.

Ovaj 36-godišnjak iz Severne Irske je tokom 16 godina profesionalne karijere osvojio šest velikih turnira i stigao do polufinala Svetskog prvenstva.

Ipak, on je glavna tema medija na Ostrvu zbog toga što je odlučio da proglasi bankrot zbog dugovanja u koja je zapao prethodnih godina, kao zbog toga što je potrošio preko 4 miliona evra koje je zaradio kroz nagradne fondove.

- Ovo je bio jedini način da se spasem, taj da proglasim bankrot – započeo Alen priču za BBC, – Sramota me je da kažem da sad živim u iznajmljenom stanu. Trošio sam novac pre nego što bih ga zaradio, odmah bih sve spiskao, a sve je kulminiralo razvodom koji je bio veoma, veoma skup. Jedino o čemu razmišljam je da se dovedem u red.

Alen je objasnio svoje velike troškove.

- Kad bih se barem mogao vratiti, drugačije bih se ponašao s novcem. Ako je neki automobil bio dostupan za 50.000 funti, ja bih potrošio 80.000. Ako sam mogao da iznajmim stan za 1.500, ja bih potrošio 2.500. Nisam pazio, nisam vodio računa o porezima i nisam stavljao novac sa strane za ovakve situacije. Advokati za razvod, sve to košta, a ja nisam imao nikakvu meru. Činilo me to depresivnim, ali odlučio sam da promenim stvari.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading