AKO OVO ČITATE ZNAČI DA SAM NA BOLJEM MESTU Svetski šampion umro od raka i ostavio pismo od kog suze same idu
EPA/MICHAEL REYNOLDS

Svetski šampion u tekvondou Aleksandros Nikolaidis preminuo je u 43. godini.

Nikolaidis, osim što je bio prvak sveta, osvojio je i srebro na OI u Atini 2004. i Pekingu 2008., dok je u Londonu 2012. godine dobio je tu čast da nosi zastavu Grčke.

Pre dve godine saznao je kako boluje od raka, godinama je prkosio bolesti ali nije uspeo da je pobedi. Umro je danas, a na društvenim mrežama osvanulo je dirljivo pismo koje je namenio da se objavi nakon njegove smrti.

- Ako čitate ovu poruku, to znači da sam ja otišao na bolje mesto. Poslednje dve godine bolovao sam od raka za čiji je tip devet od deset grčkih lekara čulo prvi put. Moj doktor je pomaknuo nebo i zemlju da me spasi. Nikad se nisam pitao zašto se to baš meni događa jer se može dogoditi svakome. Odlazim kao srećan čovek. Ispunili su mi se snovi, a mnogo puta sam bio na podijumu i predstavljao svoju zemlju - piše u pismu koje je mnoge dirnulo u srce.

Oprostio se od supruge i dece.

- Bio sam toliki srećnik da me voli najdivnija žena na svetu. Ako se nekome u mojoj porodici ovo moralo dogoditi, bolje da je meni nego mojoj deci. Dragi prijatelji, svi smo putnici na ovom svetu i bitno je što ostavljamo iza sebe - poručio je Nikolaidis i zaspao večnim snom.

Nikoladis je takođe zatražio da se sve njegove medalje prodaju i doniraju za udruženja koja pomažu deci oboleloj od raka.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading