RUDAR ISKOPAO ZLATO Sloga je učinila šta je mogla i čestitala titulu najboljem
M.S.

Banja Vrujci u ovih desetak dana bili svedoci šahovskih uzbuđenja koje mogu samo šahisti da naprave. Rudar je posle 11 kola zasluženo ušao u elitu, odnosno u Prvu ligu Srbije za 2023. godinu.

Rezultati poslednjeg 11. kola:

1. ŠK "KRUŠIK" - Valjevo ŠKGN "NAIS" - Niš 4½ : 1½

2. "KRUPANJSKI ŠK" - Krupanj OŠK "PARAĆIN" - Paraćin 3 : 3

3. ŠK "RADNIČKI-VODOVOD" - Kragujevac ŠK "RUDAR" - Kostolac 2 : 4

4. "ARANĐELOVAČKI ŠK" - Aranđelovac "VŠK 2005" - Valjevo 4½ : 0

5. ŠK "KABLOVI" - Jagodina ŠK "METALAC" - G. Milanovac 3 : 3

6. ŠK "KLUPCI 75" - Loznica ŠK "SLOGA" - Kraljevo 2 : 4

 

Krušik je opravdao očekivanja i savladao ekipu ŠKGN NAIS. Isik, Ozsakalioglu i Novoselski su pobedama obezbedili trijumf ekipi iz Valjeva.

Krupanjski ŠK i OŠK Paraćin po očekivanju odigrali su svoj meč miroljubivo, pa je posle par odigranih poteza svi igrači remizirali.

Radnički Vodovod se borio koliko je mogao protiv raspoložene ekipe iz Kostolca. Kragujevičani su Izašli bez dva igrača i na taj način, praktično došli u nezgodnu situaciju,jer su gubili na startu 2-0. Radovanović je remizirao sa Marjanovićem, Čabarkapa sa Jovanovićem, Radović Luka protiv Ristića i Nikolić protiv Maksimovića. Na taj način Rudar je stigao do najvećeg dometa u svojoj istoriji, a to je osvajanje Centralne Srbije.

Kablovi i Metalac su odigrali nerešeno, ali bez obzira što se znalo da Kablovi ne mogu da obezbede opstanak, a Metalac nije mogao dalje od sredine tabele, partije su igrane. Tomić i Milošević su pobedili za Kablove, dok su Ilinčić i Čolović pobedili za Metalac.

U poslednjem meču dana Klupci 75 su očekivano izgubili protiv najjačeg sastava u ligi, ekipe Sloge. Ipak da bi se popeli na najviše postolje, potrebna je i želja, što ekipa iz Kraljeva očigledno nije imala. Jedini trijumf ostvario je Ravić dok se Nikoli Nestoroviću protivnik nije pojavio na partiji.

Konačno stanje: Rudar 26, Sloga 25, Krupanjski ŠK 23, Krušik 22, OŠK Paraćin 19, Radnički Vodovod 17, Metalac i Aranđelovački ŠK po 14, VŠK 2005 10, NAIS 6, Klupci 75 4 i Kablovi po 4.

Klupci 75 i Kablovi su sigurno ispali iz najkavlitetnije lige Centralne Srbije, dok će ekipa NAIS iz Niša čekati epilog za zelenim stolom, kada će se saznati sudbina VŠK 2005 koji je zbog unutrašnjih problema, napustio takmičenje.

Treba čestitati ekipi Rudara koja je u sastavu: Isik Kan, Dejan Marjanović, Petar Spasić, Dušan D. Jovanović, Nikola Duduković, Goran Pavlović, Nebojša M. Ristić, Boris Stanković, Pavle Ćirić, Nebojša Đorđević i Boban Maksimović koji je više kao menadžer-predsednik kluba uspeo da napravi ekipu za najveća dela.

Sudijski par Igor Lukić i Slaviša Micković, besprekorno su odsudili ovu ligu i omogućili da šahisti za tablom odluče ishod meča.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading