STEFAN TADIĆ POBEDIO POBEDNIKA SRBIJA OPENA Vladimirci pobedili, Jugović se čupa, Naftagas u problemu
ŠSS

Rezultati 7.kola:

1 NOVOSADSKI ŠK - Novi Sad SLOVEN - Ruma 3 : 3

2 ZMAJ - Beograd NAFTAGAS - Elemir 5 : 1

3 GROCKA RESTORAN VINOGRADI - Grocka 365.rs POŽEGA - Požega ½ : 5½

4 JUGOVIĆ - Kać MLADOST - Lučani 3½ : 2½

5 JELICA PEP - Goračići SPARTAK - Subotica 3½ : 2½

6 VLADIMIRCI - Vladimirci BATA ĆOSIĆ - Opovo 3½ : 2½

U ponedeljak je viđen najveći derbi i to između Novosadskog ŠK i Slovena iz Rume. U igri je bio troznak, jer se do poslednjeg momenta nije znalo ko će pobediti. Na kraju niko! Prštalo je na svim tablama. Ipak Ivanišević je uspeo da pobedi Gurela, ali je Šolak nadigrao Miljkovića i na taj način veliki derbi je završen bez pobednika. Ni jednoj ekipi ovaj rezultat neodgovara. Čini se da ekipa Slovena gubi trku za prvo mesto, dok NŠK ovim remijem zaostaje za vodećima.

Ekipa Zmaja se naoštrila i žarko želi titulu prvaka Srbije. Na tom putu našla im se ekipa Naftagasa koju su porazili visokim rezultatom. Puranik je pobedio Stojanovića, Gagunašvili Pezelja, Pap je pobedio Milovana Ratkovića, a Radovanović Dimića.

Grocka je očekivano izgubila od 365.rs Požege. U tom trijumfu Sarana je pobedio Risteskog, Ivić je pobedio Đokića, Đukić Radojičića, Striković Adelu Velikić i Perunović Radivojevića.

Derbi za opstanak je vođen između Jugovića i Mladosti iz Lučana. Tesnim rezultatom pobedila je ekipa iz Kaća i pobegla iz opasne zone. Jedini trijumf doneo je Demčenko koji je nadigrao Jilmazjerlija.

Jelica PEP je važila za apsolutnog favorita protiv Spartaka koji se bori za opstanak. Ipak Jelica PEP je uspela tesno da pobei Spartak i tako zadrži korak sa Zmajom. Trijumf je doneo Miloš Stanković, pobedivši Slobodana Munižabu.

Kao i u meču Jugovića i Mladosti iz Lučana, videli smo još jedan derbi opstanka. Vladimirci su posle Grocke bili najugroženiji. U današnjem duelu viđena je velika borba Vladimirca i Bate Ćosića, sa jedne strane Stefan Tadić, a sa druge Branko Tadić. Sudar sina i oca. Ipak Stefan je igrao protiv aktulenog prvaka Srbija opena, Grka Joanidisa i doneo jedini trijumf.

Pogledajmo tu partiju:

1. d4 Nf6 2. Nf3 e6 3. Bf4 c5 4. e3 Qb6 5. Nc3 Nc6 6. Be2 Nh5 7. d5 Nxf4 8. exf4 Nd4 9. O-O Be7 10. Nxd4 cxd4 11. Nb5 Bf6 12. Qd3 a6 13. Qa3 Be7 14. d6 Bf8 15. c4 dxc3 16. bxc3 Rb8 17. Nc7+ Kd8 18. Rfd1 Bxd6 19. Rxd6 Qxc7 20. Rad1 Ke8 21. c4 b5 22. cxb5 axb5 23. f5 Qc2

ZMAJ, NŠK I JELICA PEP VODE TRKU Sloven najzad pobedio, velike borbe u svakom meču

24. Qg3 Qxf5 25. Rxd7 1-0 Stefan je odigrao atomski šah sa puno neprihvaćenih žrtvi od strane protivnika i nema sumnje da se jako dobro spremio za ovu partiju gde je pobedom doneo veoma važan trijumf svojoj ekipi.

Nakon 7 kola stanje na tabeli je sledeće: Zmaj i Jelica PEP imaju po 16, NŠK ima 14, 365.rs Požega 12, Jugović 10, Spartak i Naftagas po 9, Sloven i Mladost Lučani 8, Vladimirci i Bata Ćosić 7 i Grocka Restoran Vinogradi 0.

U narednom kolu videćemo sledeće parove: Sloven-Bata Ćosić, Spartak – Vladimirci, Mladost-Jelica PEP, 365.rs Požega-Jugović, Naftagas-Grocka Restoran Vinogradi i veliki derbi NŠK-Zmaj.

Nema sumnje da će svako naredno kolo biti sve uzbudljivije i donositi nova uzbuđenja. Gledaocima ostaje da ili dođu u Vrnjačku Banju ili putem prenosa partija uživo, posmatraju duele najboljih ekipa Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading