FERARI PONOVO POKLEKAO Ferstapen slavio u Monci, titula je sve bliže
Tanjug/Ap

 

Ferstapen je stigao do 31. pobede u karijeri, a 11. trijumfa ove sezone iako je startovao sa sedme pozicije. Ovo je peta uzastopna pobeda aktuelnog svetskog šampiona u F1. On je ostvario vreme od 1:20:27.511.


Ključni momenat u Monci dogodio se u 10. krugu kada je Lekler, koji je do tada bio vodeći, pozvan u boks dok je na stazi bio istaknut znak virtuelnog vozila bezbednosti zbog Sebastijana Fetela koji je zaustavio svoje vozilo. Ferstapen je to iskoristio i izbio na prvu poziciju, koju je gubio samo tokom odlaska u boks.

Pet krugova pre kraja na stazu je izašlo vozilo bezbednosti, pošto je udes imao Danijel Rikardo. Trka je na kraju završena iza bezbednosnog vozila, a aktuelni svetski šampion u F1 je stigao do nove pobede. Holanđanin je po prvi put u karijeri trijumfovao u Monci.
FERARI PONOVO POKLEKAO Ferstapen slavio u Monci, titula je sve bliže

Tanjug/Ap

 


Drugo mesto pripalo je vozaču Ferarija Šarlu Leklera iz Monaka, koji je za pobednikom kasnio 2,44 sekunde, dok je treći bio vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel.

Španac Karlos Sainc iz Ferarija osvojio je četvrto mesto, dok je peti bio vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton, koji je startovao sa pretposlednjeg mesta.

Bodove su još osvojili Meksikanac Serhio Perez iz Red Bula, Britanac Lando Noris iz Meklarena, Francuz Pjer Gasli iz ekipe Aston Martin, Holanđanin Nik de Vris iz Vilijamsa i Kinez Guanju Žou iz ekipe Alfa Romeo.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 335 bodova, dok je Lekler drugi sa 219.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 2. oktobra za Veliku nagradu Singapura.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading