ODIGRAN TREĆI DEO SVETSKOG PRVENSTVA U RUMUNIJI ZA KADETE Šest pobeda, jedan remi i dva poraza učinak naših
M.Stanković

Sada bi trebali da povežu još jedan dobar rezultat, kako ne bi išli kroz sistem toplo hladno.

Naše devojčice i dečaci u 4. kolu su zabeležili sledeće rezultate:

1. FM Ljepic Andrej - Bagwe Gaurang 1 - 0

2. FM Stankovic Boris - Safarov Deniel 1 - 0

3. Stankovic Andrea - Sana Omprakash Kayyar 1 - 0

4. Radenkovic Mila - D`souza Carina 1 - 0

5. Djordjevic Nevena - Dartmann Aubanell Catriona 0 - 1

6. Sural Ceren - Grozdanovic Anastasia 0 - 1

7. Prisacaru Stefan-Emilian - IM Tadic Stefan ½ - ½

8. FM Akbas Umut Ata - Gagic Milan A 1 - 0

9. Wiratunga Jenith - Ivanovic Marko 0 - 1

Ljepić je protiv Indijca napravio lepu prednost u otvaranju da bi kasnije sa par poteza napravio ravnotežu. Ponavljanjem poteza i traženjem šanse u situaciji top i lovac protiv topa i lovca činilo se da će Andrej remizirati protiv slabije rejtingovanog igrača. Ipak pala je koncentracija Indijcu koji je napravio katastrofalan previd što je Andrej Ljepić iskoristio i zabeležio treći trijumf.

Boris Stanković je pobedio neugodnog Safarova iz Gruzije, sa kojim sada ima 3 poena. U grupi do 18 godina imamo tri igrača, Stefana Tadića, Marka Ivanovića i Milana Gagića. Tadić je nakon jučerašnjeg poraza, remizirao protiv Prisakarua iz Rumunije, kao crni. Marko Ivanović je imao „kosku“ jer je igrao protiv igrača iz Šri Lanke, za koje znamo da mogu opasno da iznenade daleko bolje rejtingovane igrače. Ovoga puta Marko je zabeležio trijumf i sada ima 2 poena. Gagić je naleteo na još jednog jakog igrača. Ovoga puta igrao je protiv Turčina Agbasa i na žalost izgubio pa je ostao na 1,5 poen.

Naše devojčice su imale dosta dobar nastup u ovom kolu. Andrea Stanković je zabeležila trijumf protiv Sane iz Ugande i stigla do svog drugog trijumfa.

I Mila Radenković pobedila. Ona je igrala protiv Kanađanke D Souze. U najstarijoj grupi igraju Anastasia Grozdanović i Nevena Đorđević. Anastasia je crnim figurama igrala protiv Turkinje Sural i zabeležila važan trijumf. Znamo koliko turski igrači mogu biti neugodni. Nevena Đorđević je na žalost izgubila protiv Nemice Dartman. Nemica je po rejtingu jača, ali je naša Nevena vodila bele figure. Ipak je preovladalo malo sreće na strani Nemice.

INDIJCI ISTIČU KANDIDATURU ZA NAJBOLJU NACIJU Pobede Ljepića i Stankovića uz remi Gagića, ostali izgubili

U narednom kolu gledaćemo uživo samo dva naša meča. To će biti Andrej Ljepić koji igra protiv Lina iz Kanade vodeći crne figure i Boris Stanković koji je takođe crni protiv Azerbejdžanca Talibova.

U ostalim mečevima Andrea Stanković kao crna igra protiv Rumunke Criveanu protiv koje je blagi favorit. Mila Radenković igra kao crna protiv Tsukerman, još jedne Kanađanke. Biće neizvesno i ako Mila ima

bolji rejting. Anastasia Grozdanović igra protiv Španke Abriskuete gde su šanse podjednake i ako je Anastasia bela. Nevena Đorđević igra protiv Izraelke Zusman i očekujemo da i ona proradi. U najstarijoj grupi Stefan Tadić igra protiv Belgijanca Van Volsema gde je favorit i gde se očekuje trijumf. Marko Ivanović je takođe favorit kao beli protiv igrača iz Mongolije. Vreme je za trijumf i Gagića koji takođe kao beli igra protiv igrača iz Kanade.

Nadamo se svi da nas očekuje još jedan uspešan dan. Samo tako možemo se nadati visokim dometima. Partije kreću od 14 časova, a mi smo tu da navijamo za naše.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading