INDIJCI ISTIČU KANDIDATURU ZA NAJBOLJU NACIJU  Pobede Ljepića i Stankovića uz remi Gagića, ostali izgubili
Mladen Milenković

 

Ranijih godina je bio jedan slobodan dan, a sada tog potrebnog dana nema. Umor će se sigurno osetiti pri kraju turnira, kada će oni sa boljom kondicijom i koncentracijom praviti prednost. U četvrtak je igrano treće kolo, je odigrana prva četvrtina turnira.

U trećem kolu naši su zabeležili sledeće rezultate:

1. Pleschke Julius Jonas - FM Ljepic Andrej 0 - 1

2. Liloni Francesco Mattia - FM Stankovic Boris 0 - 1

3. Pragnya H G - Stankovic Andrea 1 - 0

4. Montiel Caceres Helen - Radenkovic Mila 1 - 0

5. Grozdanovic Anastasia - WFM Zeliantsova Kseniya 0 - 1

6. Follana Albelda Lucia - Djordjevic Nevena 1 - 0

7. IM Tadic Stefan - IM Krastev Alexander 0 - 1

8. Gagic Milan A - FM Kusa Jakub ½ - ½

9. Ivanovic Marko - FM Ngo Duc Tri 0 - 1

Ono što se može videti jeste jako mršav rezultat naših. Ono što je generalno karakteristično godinama, jeste da dosta loše prolazimo protiv igrača iz Indije, Irana, Kine, Amerike, Turske itd. Uglavnom su to igrači koji imaju dosta slabiji rejting, ali je njihova snaga daleko veća od toga. Naši kadeti čast izuzecima se nisu godinama snalazili protiv njih, pa je zbog toga izostajao bolji rezultat. Ipak Inđić, Zajić, Srdanovićeva, Ivić, Radovanović, Gajčin i Injac su ranijih godina uspevali da se visoko plasiraju, a neki od njih se okite i medaljom sa ovakvog takmičenja.

U trećem kolu jedine trijumfe zabeležili su crnim figurama Ljepić i Stanković. Gagić je remizirao protiv favorizovanog Kuse iz Češke. Ostali naši su izgubili.Stefan Tadić je zabeležio prvi poraz u duelu protiv Krasteva:

1. e4 c5 2. Nf3 e6 3. c3 d5 4. e5 d4 5. Bd3 Bd7 6. Na3 Bc6 7. O-O g5 8. h3 posle ovog poteza u očigledno spremljenoj kućnoj analizi naši igrač je zapao u ozbiljan problem, nakon čega je pokušavao da se vrati, ali je pozicija njegovog kralja bila izuzetno uzdrmana. Trebalo je odigrati b4 i otvoriti front na celoj tabli.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading