KRAJ ZA SRBIJU NA SVETSKOM PRVENSTVU Bledo izdanje "orlova", Argentina ide u četvrtfinale
Vladimir Marković/Alo!

Srbiju je u osmini finala pobedila Argentina sa 3:0 Po setovima je bilo 25:23, 25:21, 25:23

Bilo je ovo prilično bledo izdanje naših odbojkaša. Do ovog meča nismo izgubili nijedan set na turniru, a onda danas sva tri.

Sva tri dela igre su bila prilično tesna, međutim, kada se lomio rezultat, naši odbojkaši su popuštali.

Vodila je Srbija tokom većeg dela prvog seta. Nije to bila velika prednost, ali su je održavali sve do finiša. Stigli su do izjednačenja Argentinci na 19:19, a potom i prvog vođstva poen kasnije.

Ipak, presudan trenutak prvog seta se dogodio u narednom poenu kada je sporna sudijska odluka dovela "gaučose" do dva poena prednosti. "Pecao" se primač servisa Fakundo Konte nakon čega su naši odbojkaši tražili video proveru. Međutim, proveravana je pogrešna situacija koja je usledila posle kontakta sa mrežom Argentinca što je izazvalo negodovanje sa srpske klupe.

I drugi set je lako mogao da pripadne našim odbojkašima koji su dobrim delom imali prednost.  Bilo je 15:12 u korist izabranika Igora Kolakovića, a onda kolaps, što su "gaučosi" znali da kazne.

U trećem setu su Argentinci imali potpunu kontrolu i mirno meč prveli kraju.

Argentinu je sa 14 poena, svih 14 iz napada, predvodio Bruno Lima. Poen manje dodao je Fakundo Konte, a na 11 je stao Avgustin Loser.

U reprezentaciji Srbije, Uroš Kovačević je osvojio 13 poena, Srećko Lisinac 12.

Argentina će rivala u četvrtfinalu saznati kada svoj meč (od 21 sat) odigraju Brazil i Iran.

Srbija - Argentina 0:3 (23:25, 21:25, 23:25)

Dvorana: Arena Gljivice (Gljivice, Poljska)

Srbija:  Kovačević, Petrić, Katić, Peković, Krsmanović, Ivović, Jovović, Perić, Atanasijević, Mašulović, Podraščanin, Lisinac, Todorović, Petković.

Argentina: Sančez, Franki, Galjego, Konte, Loser, Danani, Lima, Palasios, De Čeko, Palonski, Visentin, Ramos, Zerba, Kukarcev.

Treći set:

23:25 - Kraj! Težak poraz Srbije u osmini finala Svetskog prvenstva!

18:20 - Ne ide ide, pa ne ide. Argentina pred pobedom.

11:14 - Ovo uopšte nije dobro. Argentina pojačava i deluje da su "orlovi" blizu eliminacije. Da bi se to sprečilo naši odbojkaši što pre moraju da se trgnu, ali vremena za to je sve manje.

7:9 - Dva poena prednosti za Argentinu, Srbija u velikom problemu.

5:6 - Vraćaju "gaučosi" vođstvo nakon dva vezana poena, s tim da je drugi bio blok De Čeka. To je bio njegov prvi poen na utakmici.

3:3 - Poen za poen na startu ovog dela meča, ali čini se da su Argentinci puni samopouzdanja i biće ih teško zaustaviti. 

Drugi set:

21:25 - I drugi set dobijaju Argentinci, ovoga puta rezultatom 25:21. Šteta, većim delom seta naši odbojkaši su imali prednost, ali je u finišu usledio pad u igri, što su "gaučosi" znali da iskoriste.

20:21 - Lisinac prekida seriju "gaučosa".

19:21 - Pad u igri naših odbojkaša. Argentina ima dva poena prednosti.

18:18 - Opet Argentinci u finišu hvataju priključak i to nije dobro. Petković je smeč poslao u aut i to je nateralo Kolakovića da zatraži tajm-aut.

15:12 - Nogom je Kovačević ostavio loptu u polju, a u nastavku akcije Petković blokom donosi poen našem nacionalnom timu.

10:6 - Serija naših odbojkaša, odlična igra u drugom setu.

6:4 - Drugi deo meča počinje isto kao i prvi. Srbija stiče početnu prednost, ali još je rana faza i treba zadržati ovaj nivo.

Prvi set:

23:25 - Dobijaju Argentinci prvi set posle velike borbe 25:23. Ovo je prvi set od početka turnira koji su izgubili naši odbojkaši.

20:22 - Servis greška Kovačevića. 

19:21 - Argentina prvi put od početka meča ima dva poena prednosti.

17:16 - Velika borba se vodi u prvom setu. Srbija je na startu u nekoliko navrata imala tri poena prednosti, ali nije uspela da se odlepi i prelomi uvodni deo meča

15:15 - Argentinci su se potpuno vratili u meč, nerešeno je!

12:11 - Imao je kapiten Argentine De Čeko dupli kontakt sa loptom prilikom dizanja, ali sudija nije to video. Naposletku Ivović šalje loptu u aut, ali je pitanje da li lopta nije dirala po prstima blok. Srbija nije tražila video proveru.

Bila je ovo lepa prilika za +3

9:8 - Uporni su Argentinci i nedozvoljavaju Srbiji da se rezultatski odlepi i praktično u ranoj fazi meča reši uvodni deo meča.

5:3 - Serijom od tri poena Srbija je stavila do znanja rivalu da je spremna za ovaj meč. Serija je prekinuta posle dobrog bloka, a potom i snažnog smeča Bruna Lime koji je tukao po bloku nakon čega se lopta odbila u aut.

3:1 - Dobar početak naših odbojkaša! Raspoložen je Marko Podrščanin.

16.37 - Njihov današnji protivnik je u tom periodu igrao sa Holandijom, Iranom i Egiptom, a zanimljivo je da su svih pet mečeva otišli u peti set. "Gaučosi" su samo na jednom slavili i to protiv afričke selekcije koja je potpuni autsajder.

 

 


Reč je o aktuelnom osvajaču bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Tokiju.

 

 

16.33 - Srbija je bila ubedljiva u grupi i maksimalnim rezultatom pobedila Ukrajinu, Portoriko i Tunis.

16.30 - Dobar dan i dobrodošli na blog našeg portala posvećen osmini finala Svetskog prvenstva u odbojci. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Poljske. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading