SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL U VRNJAČKOJ BANJI Izvučeni startni brojevi za Prvu ligu Srbije 2022 (FOTO)
Alo!/Ognjen Radošević

Ovog utorka u prostorijama "Alo Media System", medijskog sponzora Šahovskog saveza Srbije, izvučeni su startni brojevi za predstojeću Prvu ligu Srbije u šahu za muškarce. Od 20. do 30. septembra Vrnjačka Banja, tačnije hotel "Vrnjačka terme", biće domaćin još jednog sjajnog takmičenja.

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić istakao je da će ovo biti biti možda i najjače izdanje Prve lige Srbije do sada.

- Ovogodišnja liga će biti veoma jaka kao i svake godine i to je najjače domaće takmičenje, sa odličnom tradicijom. Prema sastavima ekipa vidim da će ona čak biti jača nego ikad, klubovi dolaze sa velikim ambicijama. Uslovi u hotelu Vrnjačke terme biće besprekorni i verujem da će kvalitet partija biti na najvišem nivou. Nadam se i da će kao i uvek neko od najmlađih učesnika zablistati i skrenuti pažnju na sebe - rekao je Lazić.

Program je vodila Jasna Šakotić, glavni sudija predstojećeg takmičenja, dok je startne brojeve izvlačila je Jovana Lepojević, novinarka Alo.

Titulu brani ekipa Slovena iz Rume, predvođena trenutno našim najboljim šahistom Aleksandrom Inđićem, koja je prošle godine upravo u Vrnjačkoj Banji uspela da sruši sa trona Jelicu PEP iz Goračića.

STARTNI BROJEVI:

1. MLADOST - Lučani 

2. 365.rs POŽEGA - Požega

3. NAFTAGAS - Elemir

4. NOVOSADSKI ŠK - Novi Sad

5. POLITIKA - Beograd

6. GROCKA - Grocka

7. JUGOVIĆ - Kać

8. JELICA PEP - Goračići

9. VLADIMIRCI - Vladimirci

10. BATA ĆOSIĆ - Opovo

11. SPARTAK - Subotica

12. SLOVEN - Ruma

 

Alo!/Ognjen Radošević

 

Parovi prvog kola su:

MLADOST Lučani - SLOVEN Ruma

365.rs POŽEGA - SPARTAK Subotica

NAFTAGAS Elemir - BATA ĆOSIĆ Opovo

NOVOSADSKI ŠK Novi Sad - VLADIMIRCI Vladimirci

POLITIKA Beograd - JELICA PEP Goračići

GROCKA Grocka - JUGOVIĆ Kać

Podsećanja radi, turnir za žene ovog puta neće se igrati u isto vreme kad i za muškarce. Šahistkinje će se za titulu boriti od 22. oktobra do 1. novembra na Staroj planini.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading