POSLEDNJI POZDRAV Održana komemoracija povodom smrti Ljubana Martinovića
Foto: Vladimir Marković

U beogradskom hotelu “M, u prisustvu članova porodice, prijatelja, nekadašnjih i sadašnjih odbojkašica i odbojkaša i poštovaoca dr Martinovića, o legendarnom “Nemanjiću” govorili su Zoran Gajić, predsednik OSS, Nenad Golijanin, nekadašnji predsednik OK Partizan i Slobodan Milošević, nekadašnji generalni sekretar OSS.

Dr Ljuban Martinović će biti sahranjen u sredu, 7. septembra u 13.00 časova na Topčiderskom groblju u Beogradu. 

Sa Banije, iz rodnih Martinovića, došao je u Beograd na studije medicine 1969. godine. 

Na poziv Petra Stanišića, zemljaka, legendarnog novinara i odbojkaškog stručnjaka, došao je u Partizan i tu kao lekar ostao do kraja karijere.

Foto: Vladimir Marković

 

Dr Ljuban Martinović u kolekciji ima više od 30 medalja sa najvećih svetskih takmičenja u svim kategorijama – pionirskoj, kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj i to i u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Foto: Vladimir Marković

 

Ispratio je generacije i generacije naših najboljih odbojkašica i odbojkaša u reprezentativnim selekcijama, ali i sjajne generacije odbojkaša Partizana.

TUGA Preminuo poznati lekar odbojkaške reprezentacije

Njegova stručnost, posvećenosti i entuzijazam svrstali su ga među eminentne lekare sportske medicine.

Foto: Vladimir Marković

 

Kao lekar SC Voždovac na Banjici, pozvan je da bude lekar reprezentacije Beograda na međunarodnom turniru u Varšavi 1982. godine. Na predlog Petra Stanišića, postao je lekar OK Partizan, a od Balkanskog prvenstva 1985. bio je član stručnog štaba seniora zadužen za zdravlje reprezentativaca.

Foto: Vladimir Marković

 

Jedan, jedinstveni i neponovljivi dr Ljuban Martinović ostaće nezaboravni deo srpske, evropske i svetske odbojkaške porodice. 

Foto: Vladimir Marković

 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading