BRAVO, DEVOJKE Juniorke Srbije vicešampionke Evrope
OSS

 

Malo je nedostajalo da izabrnice Vladimira Vasovića odlične igre u Skoplju krunišu zlatom. Imale su prednost od dva poena u finišu petog seta (13:11), ali na žalost Italija je pokazala da je nesavladiva u ovogodišnjim finalima u svim kategorijama.

Juniorke Srbije su vicešampionke Evrope, ali njihove igre, talenat i rad koji su uložile dovešće ih sigurno u budućnosti na tron. Prva prilika biće iduće godine, pošto su zajedno sa Italijom izborile plasman na Svetsko prvenstvo.

Srbija odlično počela meč i superiorno osvojila prvi set sa 25:17. Uzvratile su Italijanke na sličan način. Povele su sa 18:7, ali je Srbija postepeno smanjivala razliku. Vodila je Italija sa 24:19, ali je Srbija izjednačila, da bi ipak Italija izjednačila na 1:1 posle 27:25. U trećem setu se vodila ravnopravna borba do finiša, kada je Italija uspela da se odvoji, dobije set sa 25:21 i povede sa 2:1. Usledio je silovit odgovor Srbije – 25:15 za izjednačenje na 2:2. Peti set je počeo izjednačenom igrom, da bi Srbija posle 4:4 povela sa 7:4. Smanjila je Italija na 7:6, a Srbija potom stigla do 3 poena viška – 10:7. Italijanke su serijom 3:0 stigle do izjednačenja, da bi Srbija sa dva vezana poena stigla do 13:11. Nije se Italija predavala, već je sa dva uzastopna poena poravnala na 13:13, a potom stigla do prve meč lopte – 14:13, a zatim i druge – 15:14. Srbija je uspešno anulirala dve meč lopte Italije, ali nije uspela treću, kojom je Italija stigla do končanih 17:15, pobede od 3:2 i titule prvaka Evrope.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading