VELIKA NAGRADA BELGIJE Loš dan za Hamiltona, Ferari loš, Ferstapen dominirao
Tanjug/Ap

Spektakularna prva polovina i dosadna druga polovina trke je ono što smo mogli da vidimo u Belgiji ovog popodneva.

Maks Ferstapen je startovao sa 14. pozicije u Belgiji i završio trku na prvom mestu uz dva stajanja, a mogao je i treći put da promeni pneumatike. 

Maks je imao i najbrži krug trke da stvari budu zanimljivije, a na poziciji broj dva završio je njegov timski kolega Serhio Peres, dok je na trećem mestu bio vozač Ferarija Karlos Sajns.

VELIKO IZNENAĐENJE Nemački proizvođač automobila od 2026. godine u Formuli 1

Crvenom italijanskom timu je ponovo ponestalo sreće. Vrlo rano je Lekler imao peh da mu se folija sa kacige odlepila i zaglavila u sistemu za hlađenje kočnica, pa je u četvrtom krugu morao da menja pneumatike.

Imao je Ferari još nekoliko čudnih odluka i zbog toga je Lekler završio peti, iza Rasela u Mercedesu i umalo Alonsa u Alpini. Alonso ga je obišao na ulasku u poslednji krug kada je Lekler izašao iz boksa gde ga je tim pozvao po meke gume i najbrži krug trke.

 

 

Alonso je potom izgubio poziciju, a Ferari ostao bez najgržeg kruga trke. 

Mercedes je imao samo jednog predstavnika, Džordža Rasela, pošto je njegov timski kolega Luis Hamilton trku završio već u prvom krugu.

On je agresivno krenuo da napadne Fernanda Alonsa koji "zatvara vrata", Britanac ne odustaje i dolazi do incidenta koji ga je preskupo koštao i ostavio bez bodova.

Mercedes je pokazao da je brz i kvalitetan, Ferari je pokazao da bi uz par korekcija mogao da bude dosta opasniji, a Red Bul je pokazao koliko je dominantan i da ih samo čudo može odvojiti od titule. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading