O NJENOM ŽIVOTU MORA DA SE SNIMI FILM Majka je zbog Adriane učila da postane trener, o bacanju koplja nisu znale ništa, sada oko vrata blista medalja
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Danas je ona uspešna mlada atletičarka! Stigla je do medalje na Evropskom prvenstvu, ali... Kako je sve počelo? Igrala je rukomet, Mađari su hteli da igra za njih, a onda preokret.

Bacanje koplja trenirala je sa majkom, a u početku nisu ništa znale o toj disciplini?! Majka se toliko odricala, sama je završila trenersku školu, gledala na internetu kako se to radi i stigla je medalja.

EKSKLUZIVNO Atletičarka Srbije Adriana Vilagoš (18), vicešampionka Evrope u bacanju koplja, za Alo! govori o impresijama sa čudesnog finala u Minhenu

Đerđi Vilagoš, majka mlade atletičarke sada je oduševljena.

- Bilo je teško, počele smo od nule. Sve smo zajedno učile, puno smo se trudile da naučimo tehniku, a tako su krenuli i rezultati. Na početku finala u Minhenu bila je jako loša, ali je dobila samopouzdanje i bivala sve bolja i bolja. Nakon što je odmaklo takmičenje, počela je da baca na onom nivou na koji smo je navikli i u zadnjem hicu uspela je da uzme medalju - kaže Đerđi Vilagoš za "Kurir".

Otkrila je i dalje planove.

- Što se daljeg takmičenja tiče, cilj nam je da učestvujemo na Svetskom prvenstvu u Budimpešti sledeće godine i na Ol u Parizu - rekla je Vilagoš.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading