UZBEKISTAN POBEDOM PREOTEO JERMENIJI PRVO MESTO Obe naše reprezentacije pobedile, slede zadnja dva kola i borbe za medalje
Printscreen

Lepršavo i nadahnuto igraju Uzbekstanci predvođeni mladim Abdusatorovom. Upravo oni su pobedili Jermeniju i preoteli joj prvo mesto.

Najvažniji rezultati 9. kola:

1. Indija 2 *) - Azerbejdžan 2 : 2

2. Uzbekistan - Jermenija 3 : 1

3. Holandija - Iran 2 : 2

4. Grčka - Sjedinjene Američke Države 1½ : 2½

5. Kazakhstan - Srbija 1 : 3

Reprezentacija Srbije nadigrala je i Kazahstan. Pobede su ostvarili Inđić i Markuš koji vuku našu reprezentaciju, dok su Perunović i Ivanišević remizirali. Ivić je odmarao. Očekujemo da će i Ivić kada je najvažnije uz Perunovića i Ivaniševića doneti značajne pobede i borbu za medalje.

Na tabeli posle 9. kola vodi Uzbekistan sa 16, Jermenija i Indija 2 po 15, a Srbija, Indija, Amerika, Iran, Holandija i Turska po 14 poena. Sve je u našim rukama,jer ne zavisimo od ostalih mečeva.

Kod žena, Indija je u rezultatskoj krizi jer je izgubila od Poljske. Na taj način dala je šansu Gruziji da se izjednači, koja je samo remizirala sa Ukrajinom. Da je pobedila, povela bi trku usamljena.

Ženska reprezentacija Srbije u sastavu Tijana Blagojević, Jovana Erić, Adela Velikić i Marina Gajčin zabeležila je maksimalan trijumf protiv Finske.Odmarala je Teodora Injac.

Najvažniji rezultati 9. kola kod dama:

1. Poljska - Indija *) 2½ : 1½

2. Ukrajina - Gruzija 2 : 2

3. Bugarska - Kazakhstan 1 : 3

4. Azerbejdžan - Mongolija 2½ : 1½

5. Finska - Srbija 0 : 4

Na tabeli vode Indija, Poljska, Kazahstan i Gruzija sa 15 i do kraja će biti neizvesno za prvo mesto. Srbija ima 12 poena i sledi joj borba za prvih deset.

Muška reprezentacija Srbije u ponedeljak će igrati protiv reprezentacije Kazahstana. Trebaće nam mnogo energije kako bi dobili ovako dobro raspoženu ekipu Kazahstana,bez obzira što smo po rejtingu bolji. Кakav će biti sjajan derbi između druge ekipe Indije i Uzbekistana. Odavno

nismo videli dve mlade i talentovane ekipe nego što su ove dve. Srbija ima veliku šansu protiv Holandije i ako je Holandija po rejtingu ispred nas i u naletu je što se tiče rezultata. Giri i Van Forest Jordan su glavne zvezde ove ekipe i od njih dvojice mnogo zavisi.Zanimljivo, izgubili su samo od Izraela.

Kod žena videćemo dva derbija. To su Indija i Kazahstan i Gruzija i Poljska.

Ženska reprezentacija Srbije igra protiv Irana u kome je favorit i gde se može još više popeti na tabeli.

U ponedeljak se igra 10. kolo i ostalo je još malo za korekciju. Svaki kiks povlači i gubitak medalje. Zato je važno da se ne izgubi i po mogućnosti pobedi kako bi imali što bolju priliku za medalju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading