MINISTAR UDOVIČIĆ SE SASTAO SA PREDSEDNICIMA EVROPSKOG I SVETSKOG STONOG TENISA: Gradimo još jače poverenje međunarodnih sportskih organizacija u Srbiju (FOTO)
Tanjug/Zoran Žestić

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se predsednicom Svetske stonoteniske federacije Petrom Sorling i predsednikom Evropske stonoteniske unije Pedrom Migelom Mourom koji su u poseti Beogradu povodom održavanja Evropskog prvenstva za mlade u stonom tenisu.

- Poseta predsednice Svetske stonoteniske federacije i predsednika Evropske stonoteniske unije našoj zemlji dokaz je prepoznavanja Srbije kao odgovornog domaćina velikih takmičenja, ali i naše odlučnosti za nastavak ulaganja u dalji razvoj ovog sporta. Organizacija međunarodnih sportskih takmičenja, posebno za mlađe kategorije, svakako doprinosi promociji sporta, u ovom slučaju stonog tenisa, a Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za mlade je i prava prilika da se Srbija još jednom pokaže kao odličan domaćin. Naravno, neprocenjiva je podrška međunarodnih sportskih organizacija koje su nam još jednom ukazale poverenje i prepoznale naš trud, napredak i spremnost da organizujemo još jedno u nizu velikih sportskih takmičenja u Srbiji. Vlada Republike Srbije sistemski ulaže i podržava razvoj i popularizaciju svih sportova, te je ovo takmičenje svakako još jedan način da animiramo što veći broj dece da se bave sportom, konkretno stonim tenisom - izjavio je ministar Udovičić.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Evropsko prvenstvo za mlade u stonom tenisu okupilo je u Beogradu 540 takmičara iz 44 zemlje. Srbiju predstavlja 20 najboljih mladih stonotenisara koji predstavljaju budućnost srpskog stonog tenisa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading