STRAVIČNA ISPOVEST LEGENDARNOG SPORTISTE Više nije mogao da ćuti, odlučio je da progovori o svemu (VIDEO)
EPA-EFE/Adam Davy / POOL

Legendarni atletičar Mo Farah odlučio je da progovori, on je otkrio da je u tu zemlju ilegalno stigao kao dete, da je bio praktično prodat kao rob i da je bio nateran da radi kao kućni sluga! 

Britanska olimpijska zvezda ispričala je i da je po dolasku u zemlju dobio ime Mo Farah i da to zapravo nije njegovo pravo ime! 

Kako je preneo "BBC", Mo Farah je dobio to ime od ljudi koji su ga doveli uz Ujedinjeno Kraljevstvo iz Džibutija. Njegovo pravo ime je Husein Abdi Kahin. 

On je bio dovezen avionom iz ove istočnoafričke zemlje kada je imao devet godina, a dovela ga je žena koju nikada pre nije upoznao. Bio je nateran da potom vodi računa o deci iz neke druge porodice.

-Godinama sam ovo blokirao. Ali to možete da blokirate samo određeno vreme - priznao je Farah.

On je do sada isticao da je u UK stigao iz Somalije sa svojim roditeljima kao izbeglica. Ipak, u dokumentarcu koji je "BBC" imao prilike da vidi, Farah kaže da njegovi roditelji nikad nisu bili u toj zemlji.

Njegova majka i dvoje braće žive na porodičnoj farmi u Somalilendu, teritoriji koja sebe smatra za državu. Njegov otac, Abdi, ubijen je u "zalutaloj" pucnjavi kada je Mo imao samo četiri godine, tokom građanskih nemira u Somaliji.

Farah je otkrio da ga je u Britaniju dovela žena koja mu nije rod i da mu je rekla da ga vode u Evropu kod njegove rodbine. Žena mu je rekla da kaže da je njegovo ime Mohamed, a Farah tvrdi da je imala lažna dokumenta za njega sa imenom "Mohamed Farah" pored fotografije.

Kada su stigli, žena ga je odvela do njenog stana u zapadnom delu Londona, da bi malom dečaku uzela papir koji je imao sve detalje vezane za njegovu porodicu u Somaliji.

-Preda mnom je pocepala taj papir i bacila ga u kantu. U tom trenutku sam znao da sam u problemu.

DOMINACIJA SRPSKE ATLETIČARKE Neverovatan skok za ogromnu radost oca Dragutina (VIDEO)

Mo kaže da je morao da radi kućne poslove i čuva decu ukoliko je želeo da bude nahranjen. Pomenuta žena mu je rekla i da ništa ne sme da kaže ukoliko želi da svoju porodicu ponovo vii.

-Često bih se zaključavao u kupatilo i samo bih plakao - rekao je Mo Farah, koji je u UK dobio i titulu sera.

U prvih nekoliko godina mu nije bilo dozvoljeno ni da ide u školu, a kada je u nju stigao sa 12 godina, bio je daleko iza ostale dece, slabo je govorio engleski jezik i bio je "emotivno i kultorološki otuđen - rekla je Sara Reni, njegova nekadašnja učiteljica.

Farah je otkrio kako su ga trčanje i atletika spasili. Ovaj 39-godišnjak nema šta nije osvojio tokom karijere, pošto je osvojio četiri zlatne medalje na Olimpijskim igrama, u disciplinama na 5.000 i 10.000 metara. Bio je i višestruki svetski i evropski šampion u istim disciplinama. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading