SPUŠTENA ZAVESA NA SRBIJA OPEN 2022 Prvi čovek Šahovskog saveza Srbije poručio: Da sledeće godine budemo još bolji (FOTO GALERIJA)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Prestižni šahovski turnir Srbija Open 2022 završen je ove srede u Master centru u Novom Sadu. Pobednik je grčki velemajstor Joanidis Evgenios koji je u poslednjem kolu bio bolji od našeg Aleksandra Inđića. Njemu je pripao ček na 7.500 evra.

Drugo mesto pripalo je takmičaru iz Indije, Arjanu Čopri koji je dobio 5.000 evra, dok je treći Zanan Evgeni iz Izraela i njemu pripada ček na 3.000 evra. 

 

Nagrade su dodelili predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić i generalni sekretar ŠSS Andrija Jorgić.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Najbolje plasirani srpski takmičar bio je Aleksandar Inđić koji je zauzeo 11. poziciju. 

U amaterskoj konkurenciji trijmfovao je Turčin Korkmaz Nekmtin, drugi je bio Tenunbold Batulga iz Mongolije, a treći Rus Šošin Kirilj.

Njima je priznanja uručio Danko Bokan, generalni sekretar Šahovskog saveza Vojvodine Danko Bokan. 

Na turniru je učestvovalo ukupno 400 takmičara iz 42 države.

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić izrazio je zadovoljstvo što se turnir održao u Novom Sadu i poručio je da će učiniti sve da naredne godine Srbija Open bude još bolje takmičenje.

- Prošle godine smo počeli sa ambicijom da ovaj turnir bude tradicionalan i nadamo se da ćemo sledeće godine, posle Beograda prošle godine i Novog Sada ove, na nekom trećem mestu u našoj lepoj Srbiji ponovo dočekati. Jako smo srećni i zadovoljni imajući u vidu da je bilo 400 učesnika iz 42 zemlje širom sveta. Trudićemo se da sledeće godine budemo još bolji i da organizacija bude perfektnija i da ono što smo primetili kao vaše primedbe otklonimo - rekao je Dragan Lazić.

Podsetimo, 2021. pobednik turnira bio je Indijac Nihal Sarin.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading