SJAJAN USPEH Mirončikov osvojio zlato na Mediteranskim Igrama
Printscreen

Mirončikov se u finalnom okršaju na Igrama u Alžiru borio protiv domaćeg boksera Humrija i porazio ga podeljenom sudijskom odlukom.

U uzavreloj atmosferi onih koji su mogli da uđu u boks dvoranu u Oranu, Mirončikov je uspeo da se izbori sa nezgodnim Alžircem i Srbiji donese zlato. Arbitri su prvu rundu dali Mirončikovu, ali je domaći bokser ušao jače u nastavak i došao do izjednačenja. Borba je odlučena u trećoj rundi u kojoj je srpski bokser bio bolji i odneo pobedu.

SPEKTAKL Rus i Amerikanac boksuju za titulu u Srbiji?

SJAJAN USPEH Mirončikov osvojio zlato na Mediteranskim Igrama

Printscreen

 

Podeljeno bodovanje bilo je čak i u prvoj rundi, te je izuzetno značajno to što je u trećoj bio siguran Mirončikov. Ovo je druga bokserska medalja za Srbiju na Mediteranskim igrama u Oranu, prvu je osvojio Amer Ometović, bronzanu. Ujedno, u petak je na Igrama u Oranu naša zemlja došla do tri zlata, Damir Mikec u deset metara vazdušnim pištoljem, Milica Gardašević u skoku udalj i sada Mirončikov. Bilans medalja Srbije na Mediteranskim igrama - 21

Zlato: 10 Srebro: 4 Bronza: 7 Zlato: Viktor Nemeš (rvanje), Magomedgadži Nurasulov (rvanje), Damir Mikec i Zorana Arunović (streljaštvo), Marica Perišić (džudo), Milenko Sebić (streljaštvo), vaterpolisti, Armin Sinančević (atletika), Damir Mikec (streljaštvo), Milica Gardašević (atletika), Vladimir Mirončikov (boks) Srebro: Vladimir Brežančić (karate), Milica Nikolić (džudo), Asmir Kolašinac (atletika), Teodora Vukojević (streljaštvo) Bronza: Sara Lončar i Marija Sudimac (badminton), Stevan Mićić (rvanje), Dejan Kovačević (boćanje), Strahinja Bunčić (džudo), Ognjen Ilić (biciklizam), Omer Ametović (boks), Aleksandar Kukolj (džudo). 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading